Barneboksuksess kan bli film

Med boka «Pitbull-Terje går amok» har debutanten Endre Lund Eriksen (25) skapt et bitte lite barnebokskred.

Det er ikke ofte debutantbøker får to opplag, men det har den humoristiske historien om Jim og Pitbull-Terje gjort. Og kanskje blir det film også.

Boka begynte sin eksistens som synopsis til et filmmanus.

- Egentlig startet det med at kona og jeg snakket om en fyr som het Terje. Hun fant på navnet Pitbull-Terje, og så tenkte jeg at dette kunne bli en fin historie, forklarer Endre.

Truer Jim

Han laget et synopsis om Jim, en 12-13 år gammel gutt som bor sammen med sin angstfylte mor, og som i hemmelighet leker med Playmo i en bunker i nabolaget. En dag begynner det en ny gutt i klassen, den store, skremmende Pitbull-Terje, og han truer Jim til å bli bestekameraten sin.

Utkastet til historien gjorde at Endre kom med på et filmmanusverksted.

- Der satt vi ti stykker med hver vår idé, og fikk innspill og forslag fra tre erfarne manusskrivere. Etterpå var jeg med på et forfatterstudium i Tromsø, hvor jeg også fikk mange innspill.

Sivilarbeider

Egentlig kommer Endre Lund Eriksen fra Bodø, men for tida er han sivilarbeider i Oslo. Han skriver om kveldene og i helgene, og et prosjekt er å bli ferdig med filmmanuset.

- Produksjonsselskapet Yellow Cottage har opsjon på det, og jeg har fått penger til å videreutvikle manuset. Om det blir film? Det er en lang prosess. Jeg skriver på en roman for voksne, som er veldig forskjellig fra denne boka.

- Og Pitbull-Terje?

- Kanskje kommer det ei bok til.

DEBUTANT: Endre Lund Eriksens barnebok «Pitbull-Terje går amok» kommer i nytt opplag, blir utgitt på dansk og ender kanskje opp som film.