Barnefilm om versting

CANNES (Dagbladet): Teaterinstruktør, skuespiller, filmskaper og altmuligkvinne Elsa Kvamme forbereder sin første spillefilm.

Den handler om Fia, som en dag blir hentet av barnevernet.

Hvis Norsk Filmfond vil, står Kvamme til høsten bak kamera og regisserer sitt eget manus «Fia og klovnene» - en barnefilm med den italienske skuespilleren Sergio Bini («Livet er herlig») i den ene hovedrollen, som klovn.

- Vi er i ferd med å finne Fia også. Hun må ha litt av Pippi Langstrømpe i seg. Blant annet må hun lære seg å sjonglere og like å klatre i trær, for det gjør Fia når følelsene blir for sterke, sier Kvamme.

Fia er en sju- åtte år gammel tøffing, som har vært som en mor for sin egen mor. Sistnevnte er en egosentrisk drømmer uten bakkekontakt og ute av stand til å ta ansvar for dattera. Når barnevernet plasserer Fia i et fosterhjem, reagerer hun med å bli en «versting».

- Hun har vokst opp i en opp ned-verden og utviklet en egen evne til å vri på ting og flykte fra virkeligheten. Når hun plutselig må forholde seg til normale mennesker, går det galt.

Men så møter Fia klovnen Bustric, som hjelper henne gjennom det Kvamme håper skal bli en fantasifull historie et sted mellom norsk virkelighet og «Harry Potter».

- Å skilles fra sin mor er noe av det skumleste som kan skje et menneske. Denne filmen blir spennende, underholdende og subjektiv, fortalt gjennom Fia, sier Kvamme.

KVAMME I CANNES: Regissør Elsa Kvamme er i Cannes for å varme opp til sin debut som filmskaper.