Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Barnekrim fra Holt

Anne Holt har skrevet en kriminalroman for barn. - En bok om drap og elendighet - tilrettelagt for barn, sier Anne Holt om sin nylig antatte roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den allsidige forfatteren har alltid ønsket å skrive for barn. Med seks romaner for voksne på samvittigheten, mener hun nå hun har den øvelsen hun trenger for å entre barnebokmarkedet.

- Dette er en roman for store barn, sier Anne Holt til Dagbladet.

I likhet med bøkene om Hanne Wilhelmsen er også denne boka er en kriminalroman, men settingen er litt annerledes enn den vi kjenner fra tidligere. Selv kaller Holt den en eventyr-kriminal-action-roman for barn.

- Jeg vil ikke si for mye om innholdet i boka, men den skildrer en slags magisk realistisk virkelighet. Dokker som blir levende, og sånn. Men jeg har beholdt krimplottet, sier Holt.

Illustrert

Til tross for sterkt innhold, tror ikke Holt boka blir for skummel for de minste. Målgruppen er barn mellom åtte og 14 år, og foreldre skal trygt kunne la barna lese romanen.

- Jeg har prøvd å skrive en roman som egner seg både for voksne og barn, sier hun.

Holts nye roman skal innholde rike illustrasjoner. Boka blir etter all sannsynlighet trykket i fire farger, og animasjonsfilmregissøren og animatøren Pjotr Sapegin skal stå for illustrasjonene.

- Det var en stor opplevelse å skrive barnebok, og jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet, sier Holt. Boka kommer sannsynligvis ut til høsten.

Mer på blokka

I mellomtida har vår tidligere justisminister nok å jobbe med. Hun har tidligere antydet ti bøker totalt om heltinnen fra blant annet «Salige er de som tørster», Hanne Wilhelmsen, og da har hun nok å henge fingrene i.

- Jeg håper jeg får skrive flere barnebøker, men det er vanskelig å spå. Akkurat nå jobber jeg med en ny krimbok. Jeg vet ikke når den kommer ut, men den kommer kanskje til høsten, den også, sier Anne Holt.