Barnemorder!

Det er meg. Jeg elsket å ta abort, det var kjempegøy. Skjønner godt at leger vil reservere seg mot drapskvinner som meg — alt vi vil er å utslette liv.

IKKE ØNSKET:  Ingen ønsker å ta abort. Ingen ønsker å bli ufrivillig gravid. Ingen løper leende til Ullevål sykehus, kjøper seg en pose snacks og sier til legen «gikk litt skeis her. Trenger litt abort i dag jeg», skriver kronikkforfatteren.
IKKE ØNSKET: Ingen ønsker å ta abort. Ingen ønsker å bli ufrivillig gravid. Ingen løper leende til Ullevål sykehus, kjøper seg en pose snacks og sier til legen «gikk litt skeis her. Trenger litt abort i dag jeg», skriver kronikkforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg føler det er på tide å fortelle om min egen opplevelse av det å ta abort, nå som det er «i vinden». En god historie kan ikke bli fortalt mange nok ganger. Derfor benytter jeg anledningen Høie & co har gitt meg. Takk, regjering!

Jeg valgte aldri å bli født som kvinne, eller nærmere bestemt: med livmor. Jeg elsker livet som kvinne, for all del. Det er kjempegøy å gå gjennom livet som det tapende kjønn, i konstant frykt for voldtekt og med et evig ønske om å være tynnere og penere. For all del, det er sjukt fint å være kvinne. Vi er jo bærerne av barn! Hurra!

Men akkurat denne livmoren har forpestet livet mitt mang en gang. Ikke bare fører den til at vi — sånn omtrent fra den dagen vi innser at vi er fruktbare — må ha mensen. Det er skikkelig slitsomt å ha mensen. Det sier jeg alt for sjelden.

Så, noen år senere begynner vi å gjøre slike ting som vi mennesker gjør, når vi liker hverandre på en «kosete måte». Og når vi gjør det, begynner de fleste kvinner å knaske p-piller. Hormonsukkertøy, som gir deg alskens ufarlige bivirkninger (jeg har venninner som har måttet kutte dem ut fordi de blir satan selv med p-piller i blodet) og muligens ganske alvorlige saker. Litt blodpropp for pulings! Det får vi tross alt godta, det svake kjønn som vi er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer