Nylund skole og Linda Hofstad Helleland

Barneskole slår tilbake etter å ha blitt hengt ut i ministerens julehilsen

Kulturminister Linda Hofstad Helleland ønsker ikke å kommentere påstandene om løgn overfor Dagbladet.

ØNSKER ALLE GOD JUL: Kulturminister Linda Hofstad Helleland benyttet lille julaften til å legge ut en julehilsen på Facebook. Det fikk mange til å reagere.
ØNSKER ALLE GOD JUL: Kulturminister Linda Hofstad Helleland benyttet lille julaften til å legge ut en julehilsen på Facebook. Det fikk mange til å reagere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vær stolt av det norske! Kvikk Lunsj og brunost. Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen. Dugnad og grøt. Generasjoner har skapt det typiske norske. Ord, holdninger og verdier», skriver kulturminister Linda Hofstad Helleland.

I en lang god jul-hilsen på sin egen Facebookvegg, iført bunad foran et juletre, hyller kulturministeren den norske kulturarven, og kritiserer dem som angivelig svekker den (se innlegget i bunnen av saken).

Statsråden kommer også med et stikk i retning Nylund barneskole i Stavanger.

Skolen har de siste to ukene vært opphav til en førjulsdebatt som har rast i aviser, nettaviser og sosiale medier.

Forandret sanger

Som Dagbladet tidligere har omtalt reagerte en foresatt på at ord som «nisse» og «julelykt» ble byttet ut i sangtekstene barna skulle synge under en juleavslutning.

«Snart er det mørkt i stall og i låve - nå skal alle nissunger sove» var endret til «nå skal alle mennesker sove», og «Se nå daler snøen hvit. Julenissen kommer hit» var endret til «Våre venner kommer hit».

«Julelykt» var også endret til «vinterlykt», og nissen var blitt «menneske». Den kjente salmen «Deilig er jorden» skulle ifølge skoleledelsen nynnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer