Barnestjerna: Derfor forsvant han

Han var en av Hollywoods mest kjente barnestjerner, men berømmelsen ble for belastende for Haley Joel Osment. Nå forteller han hvorfor han forsvant fra rampelyset.

FORSVANT: Etter flere år som Hollywoods mest ettertraketede barnestjerne forsvant Haley Joel Osment fra rampelyset. FOTO: Matt Baron/REX
FORSVANT: Etter flere år som Hollywoods mest ettertraketede barnestjerne forsvant Haley Joel Osment fra rampelyset. FOTO: Matt Baron/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis man trengte en søt, ung og talentfull barneskuespiller i en Hollywood-film på 1990-tallet, var Haley Joel Osment gutten man ringte. Han oppnådde enorm berømmelse fra filmer som «Forrest Gump» og «Den sjette sans».

I et intervju med The Guardian åpner 32-åring nå opp om det enorme presset han følte i veldig ung i alder.

Under innspillingen av «Den sjette sans» ønsket produsentene å filme en kort scene før dagen var omme. Det krevde at Osment fort måtte komme inn i riktig tankesett for å spille den livredde karakteren som ser døde mennesker. Han forteller at han kastet seg mot en dør flere ganger helt til å ble tilstrekkelig rystet. Han var da bare ti år.

- Hvis de hadde visst at jeg gjorde det, ville de sannsynligvis ha stoppet meg, sier Osment.

- Laget for hysteri

Etter flere år som ettertraktet skuespiller ønsket Osment å studere. Han sier til avisa at han grodde skjegg slik at folk ikke ville kjenne ham igjen, og at han takket ja til filmer som knapt noen så.

- Det var kanskje ikke det beste for karrieren min, men det gjorde at jeg kunne finne ut om dette var noe jeg virkelig ville bruke resten av livet mitt på, sier Osment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer