Barnestjernenes seksualiserte videoer sjokkerer. Seksåringen synger «klask på rumpa» mens jentene twerker

Seksualisering og kommersialisering av brasilianske barn i funk-musikken.

(Dagbladet): Brasiliansk funk er stort i Brasil, og stadig flere barnestjerner dukker opp i bransjen.

Måten barna seksualiseres og kommersialiseres på i musikkvideoer og i promotering, skaper imidlertid bekymring i landet.

I flere av videoene, er det svært unge artister som er stjernene i videoene. I videoen over ser du den seks år gamle artisten MC Vilaozin som framfører sin første singel «Slap on the bum» - fritt oversatt «klask på rumpa».

I videoen står unge jenter og twerker, altså rister på rumpa, mens gutten later som han slår dem på rumpa. De to jentene skal være MC Vilaozin 12 år gamle kusine og en 19 år gammel venn, ifølge Daily Mail.

Sangen er skrevet av hans far og «manager» Wellington Silva (25), og gutten synger «klask henne på rumpa, sett deg ned med musa».

Synger om sex med prostituerte Den brasilianske sjangeren blir stadig mer populær, og enda mer seksualisert enn før, ifølge Al Jazeera.

De skriver blant annet om den åtte år gamle jenta MC Melody. Hun er svært populær i hjemlandet, men blir nå etterforsket for seksuelt eksplisitt innhold i tekstene. Det foregår en omfattende debatt om beskyttelse av barn for seksuelt innhold satt opp mot ytringsfriheten.

En av MC Melodys tekster er: «Til alle mine hatere, her er mitt svar, hvis du er stygg eller pen, det er jævlig godt å være smakfull». («Para todas as recalcada / Aqui vai minha resposta / Se é bonito, ou se é feio / Mas é foda ser gostosa»)

Hun har over 700 000 følgere på Facebook, og det er den lille jentas far som promoterer henne med bilder av henne i vågale posisjoner og bekledning.

Et annet eksempel er 13 år gamle MC Pedrinho, som nå nektes å framføre låtene sine i landet, på grunn av en låt der han synger om å ligge med prostituerte. Dersom 13-åringen bryter med forbudet risikerer han bøter på omkring 16 000 dollar (130 000 kroner).

Ifølge Daily Mail blir barnestjernene hyllet i hjemlandet og MC Pedrinho er blant annet blitt hyllet som young Eminem, og har en fanskare med unge jenter som kaller seg «Pedrinaticos».

Fratar barna uskyldigheten Advokat Ricardo Cabezon, leder for en barneorganisasjon i Sau Paulo, mener musikksjangeren stjeler uskyldigheten til barna. Misbruk av barn er et omfattende problem i Brasil, og landet har den nest høyeste andelen barneprostitusjon i verden.

- Det er ikke lenger overraskende for oss at barn er med i slike videoer og sanger med tekster som framstiller kvinner som seksuelle objekter. De får holdninger og oppførsel tredd over seg som er tvilsom selv for voksne, sier han til Daily Mail.

- Å ta fra et barn retten til en barndom er en grusom kriminell handling, sier han.

Funk-musikken, som har sin opprinnelse i de brasilianske favelaene, har vært populær siden 80-tallet.