- Barnet er viktigst

Solveig Kloppen (34) skal føde sitt første barn idet Idol-finalene begynner. Dermed kan den populære programlederen bli borte fra skjermen i hele sluttspurten.

STAVANGER (Dagbladet): -  Kanskje blir jeg ute resten av sesongen. Det viktigste er barnet, ikke Idol, sier den vordende moren.

Faktisk skal begge programlederne bli foreldre i løpet av vinteren. Kåre Magnus Bergh blir far for første gang i midten av januar. Også han regner med å bli borte, om enn bare et par uker. Det skjer også mens sendingene fortsatt spilles inn på forhånd.

Solveig Kloppen har derimot termin til fødselen av sitt første barn i begynnelsen av mars. Da starter de direktesendte finaleomgangene, som skal gå 11 fredager på rad.

Ingen supermor

Solveig Kloppen sier hun vil henge med så lenge hun orker før fødselen. 34-åringen håper på å komme tilbake på jobb før alt er over, men ser det ikke som noe mål å bli en superkvinne som klarer alt.

-  Jeg tar bare mål av meg å bli en god mamma. Det blir å gjøre som barnet og kroppen vil, sier Kloppen.

Verken hun eller kollega Bergh har barn fra før, og de har allerede startet babysnakket.

-  Jeg har kjøpt inn litt utstyr, blant annet en fancy barnevogn med tre hjul og styremekanisme, sier Kåre Magnus entusiastisk. Solveig er litt skeptisk.

 SNART FORELDRE:  Begge programlederne i årets Idol blir foreldre i løpet av serien. Kåre Magnus Bergh (27) blir far i januar, mens Solveig Kloppen (34) blir mor i mars. Foto: Alf Ove Hansen
SNART FORELDRE: Begge programlederne i årets Idol blir foreldre i løpet av serien. Kåre Magnus Bergh (27) blir far i januar, mens Solveig Kloppen (34) blir mor i mars. Foto: Alf Ove Hansen Vis mer

-  Jeg synes det er litt drøyt å kjøpe vogn et halvt år før. Da får jeg litt panikk. Jeg skyver det heller foran meg, på samme måte som vi skyver Idol-fraværet mitt litt foran oss.

-  Hva som skjer da har vi ikke tenkt på. Vi får finne på noe, sier Kåre Magnus Bergh.

Ingen vikarer

Produsentene av Idol har ingen vikarer stående klare i kulissene. De vil i utgangspunktet la den mannlige programlederen kjøre solo i finalesendingene.
 

-  Kåre Magnus klarer dette alene. I finalesendingene er det dessuten deltakerne som står i sentrum. Kanskje han får litt hjelp, men vi kommer ikke til å hente inn en fast vikar, sier presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad. Han håper Kloppen kommer tilbake før serien er over, men sier at det ikke blir lagt noe press på programlederen.

Prøver igjen

Flere hundre håpefulle stilte seg i kø langs Kongsgata i Stavanger i går. Sist gang Idol hadde audition her, endte 6 av 11 fra dette distriktet i finalen. Arrangørene melder om svært mange nye fjes i år, men Mia Aadland Stølen (17) er kjent. Hun ble blant de 50 beste i fjor, og er blitt invitert til å prøve igjen i år.

-  Å være med i Idol i fjor var en helt fantastisk opplevelse, og nå gleder jeg meg bare til å få prøvd meg igjen, sier hun. Lene Hosøy (17) kom ikke like langt sist, men også hun prøver igjen.

-  Etter å ha vært med én gang, har jeg fått litt bedre innblikk i hvordan dette fungerer. Jeg er blitt hekta, sier Hosøy, som i år har øvd inn Venke Knutson-sangen «Just A Minute».