Barneteater nektes coronastøtte

Forestillinger i barnehager er ikke inkludert i støtteordningene til kulturlivet. Nå er Barnas musikkteater konkurs.

SOM TENTE LYS: Solfrid Molland spiller musikkforestillingen «Musikken er mitt hjemland» for barna. Slike forestillinger støttes ikke av kompensasjonsordningene. Foto: Hielke Gerritse / Barnas musikkteater
SOM TENTE LYS: Solfrid Molland spiller musikkforestillingen «Musikken er mitt hjemland» for barna. Slike forestillinger støttes ikke av kompensasjonsordningene. Foto: Hielke Gerritse / Barnas musikkteater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sonia Loinsworth har i sju år drevet Barnas musikkteater. Selskapet har levert kulturopplevelser og teater til barnehager over hele landet, fra Tromsø i nord til Mandal i sør.

Før pandemien leverte de 500 forestillinger med musikk, dans, akrobatikk og balansekunst i året til barnehagene. Sonia Loinsworth hadde inntil seks kunstnere «i stallen». Nå er det slutt.

Gikk konk

Siden pandemien slo inn mars 2020, har de måttet avlyse 680 forestillinger. De har bare kunnet avholde 57 forestillinger i barnehager. Likevel har de ikke vær en del av kompensasjonsordningen til kulturlivet.

I mai i fjor gikk selskapet konkurs.

- Hvorfor skal vi ekskluderes fra offentlige støtteordninger som alle andre kulturarrangører får? Hvorfor skal ikke kunstnerbedrifter som leverer kulturopplevelser for barn støttes gjennom pandemien?, spør Loinsworth.

Når barnehagene er på «gult nivå» er de i såkalte kohorter. Dette betyr at om alle skal få se, må barnehagen kjøpe inn flere forestillinger. Det har de ikke råd til, og dropper gjerne kulturtilbudet helt.

- Derfor mener vi at vi må inkluderes i støtteordningene og få kompensasjon sånn som alle andre kulturarrangører, sier kunstneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer