Barnets byrder

«Boyhood» er laget over tolv år for å gi et nært bilde av en oppvekst. Den lykkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Gjennom nesten tre timer blir du blir du kjent med Mason (Ellar Coltrane) på en måte du ikke har blitt kjent med noen annen gutt på film - fordi ingen film før har blitt laget på samme måte som Richard Linklaters «Boyhood». Linklater, manusforfatter og regissør, følger Masons oppvekst fra han er seks til han er atten.

Det har han gjort ved å vende tilbake til skuespillerne sine - Coltrane, Patricia Arquette og Ethan Hawke som spiller Masons foreldre, sin egen datter Lorelei Linklater, som spiller søsteren - hvert år i tolv år, og tatt opptak av dem som til sist har blitt satt sammen til et følsomt, stillferdig drama.

Mye av magien er helt enkelt å se Coltrane sakte vokse og bli eldre, og gå fra å være i de ustødige foreldrenes varetekt til å bli en mer kritisk tenåring, som ser på familien og omgivelsene med et mer selvstendig blikk, samtidig som han fremdeles er full av uro og nagende spørsmål.

Varm og forståelsesfull Den forsiktige Mason og den kjepphøye storesøsteren bor hos moren etter en skilsmisse. Faren kommer og går, med ujevne og uforutsigbare mellomrom. Begge de voksne mener godt, men begge er usikre og uvørne og preget av at grunnen gynger i deres eget liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer