Barnevern og business

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEVERN: Jeg ønsker meg ikke en verden der barn betraktes som en handelsvare, heller ikke innen barnevernet. På den andre siden unngår vi ikke å diskutere kvalitet, økonomi og rammebetingelser for så vel offentlige som private barnevernsinstitusjoner. Stortingsflertallet har sluttet seg til vårt ønske om å redusere bruken av kommersielle aktører. Begrunnelsen for dette er blant annet at vi synes de ressursene vi skal bruke på barnevern skal komme barna til gode, ikke kommersielle aktører. I stedet ønsker regjeringen å styrke det offentlige barnevernet og å ta vare på de ideelle organisasjonenes plass i barnevernet. En slik fellesskapstenking har preget velferdsstaten i mange tiår og vi ønsker å bygge videre på dette.

Loven – basert på EØS regelverket – setter noen begrensninger. Vi må sikre innsyn og etterprøving av prosessen og vi må sikre likebehandling blant de ideelle. Men innenfor det unntaket loven gir har vi et handlingsrom jeg ønsker å utnytte.

Det er reist tvil om forholdet til EØS-regelverket når det gjelder kjøp av institusjonsplasser i barnevernet, bl.a. i Dagbladet på lederplass søndag 9. desember i år. Det vil være useriøst av meg kun å basere meg på kritikk fra mediene for å ta stilling til et så komplekst saksområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer