Barnevern på anbud

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEVERN: Barnevernet har ansvar for meget sårbare grupper av barn og unge, som hver for seg krever særlig tilpassede tilbud. For Høyre er det et selvsagt og overordnet mål at barnevernet skal gi et mangfold av tilbud med høy kvalitet til en riktig pris. Anbudssystemet er da et viktig virkemiddel.

Debatten omkring anbud er igjen blitt reist, senest i kronikk av Ingeborg Marie Helgeland i Dagbladet den 24. november. Det som uroer oss, er at begrepet «anbud» systematisk knyttes til det å levere et dårlig produkt til altfor lav pris. Hvis dette er resultatet, betyr det etter vårt syn at innkjøper ikke har gjort jobben sin. Anbudssystemet handler om det motsatte, nemlig å finne de best mulige løsningene innenfor de økonomiske rammene man har til rådighet. Da må kjøperen, det vil si det statlige barnevernet, være treffsikre på å vite hva de etterspør, tilbudene må være sammenlignbare og aktørene som er med må ha mulighet til å kjenne konkurrenten. I møte med de private institusjonene i barnevernet er det åpenbart at forutsetningene for at anbudssystemet skal fungere, i dag ikke er tilstede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer