DEBATT

Barnevern

Barnevernet brenner

For hver dag som går, øker brannen under føttene på barneverntjenesten. Det haster med å få slukket den. Problemet er at sjefen ikke ønsker det.

BARNEVERN: Barneverntjenesten har sviktet. For å være brutal ærlig; det har vært inkompetanse over mange ledd, skriver advokat Sulman Hussain. Foto: NTB Scanpix
BARNEVERN: Barneverntjenesten har sviktet. For å være brutal ærlig; det har vært inkompetanse over mange ledd, skriver advokat Sulman Hussain. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Barneverntjenesten er under press fra alle kanter. Brudd på menneskerettighetene er blitt konstatert fra EMD. Kompetanseheving og omorganisering av hele barneverntjenesten kan være nødvendig etter en nylig uttalelse fra Statens helsetilsyn.

Bufdir-direktøren virker imidlertid å ikke være så veldig bekymret, utrolig nok.

Det brenner under føttene på barneverntjenesten. Norge har blitt dømt for brudd på menneskerettigheter. Flere titalls saker skal enda behandles i EMD. Samnanger kommune åpner for å saksøke enkelte barnevernansatte. Kritikken fra Statens helsetilsyn er brutal, og åpner opp for omorganisering av hele barneverntjenesten. Bufdir-direktøren, Mari Trommald, bortforklarer det hele, i en kronikk som er prakteksempelet på hvordan man ikke skal imøtegå berettiget kritikk.

Barneverntjenesten har sviktet. For å være brutal ærlig; det har vært inkompetanse over mange ledd. Dette ble illustrert svært godt av uttalelsen til avdelingsdirektør for barnevern og sosiale tjenester i Statens helsetilsyn, Børge Tomter.

Han uttaler til Dagbladet den at en omorganisering av hele barneverntjenesten kan være nødvendig. Og begrunnelsen? Manglende kompetanse, en kvalitetssvikt som er både dyptgående og vedvarende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer