DEBATT

Barnevern

Barnevernet gjør feil

Vi tar kritikken på ytterste alvor, men ber om bedre dokumentasjon på hvorfor en omorganisering er løsningen.

BARNEVERNETT: Hadde vi ment at alt var såre vel, hadde verken skiftende regjeringer eller vi som fagmyndighet trengt å gjøre noe spesielt, skriver Bufdir-direktøren. Foto: NTB Scanpix
BARNEVERNETT: Hadde vi ment at alt var såre vel, hadde verken skiftende regjeringer eller vi som fagmyndighet trengt å gjøre noe spesielt, skriver Bufdir-direktøren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sulman Hussain mener at jeg «bortforklarer kritikk» da jeg svarte på Helsetilsynets utspill om en omorganisering av barnevernet i Dagbladet. Det stemmer ikke.

Kritikken mot deler av barnevernet er godt kjent, også for oss i Bufdir. I min kronikk er jeg tydelig på at Helsetilsynet gjør en viktig jobb, at det begås feil i barnevernet og at et lovbrudd er ett for mye. Jeg er videre tydelig på at vi tar kritikken på ytterste alvor.

Etter at Bufdir fikk rollen som fagdirektorat for barnevernet i 2014, har vi jobbet med å kartlegge utfordringsområder og foreslå tiltak og forbedringer av barnevernet. Hadde vi ment at alt var såre vel, hadde verken skiftende regjeringer eller vi som fagmyndighet trengt å gjøre noe spesielt.

Det er nemlig ikke diagnosen, «det skjer feil i barnevernet» vi er uenig i, men kuren: omorganisering. Det er her misforståelsen ligger.

Hussain mener vi avfeier Helsetilsynet og sier de mangler dokumentasjon om at «det brenner i barnevernet». Nei, vi mener Helsetilsynet mangler dokumentasjon og belegg for sine påstander om at det må en omorganisering til, at det er det som er kuren for problemene og at planlagte tiltak ikke virker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer