Barnevernet tar ansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEVERNET I BYDEL ALNA

i Oslo har i oppslag i Aftenposten og Dagbladet blitt kritisert for ikke å ta ansvar for en 15 år gammel gutt som er blitt mishandlet av sin far. Det er gjennom disse avisoppslagene skapt et feilaktig inntrykk av et barnevern som har snudd ryggen til gutten, og heller ikke seinere gitt gutten og hans familie nødvendig hjelp og støtte.

Vi kan av gode grunner ikke gjennomgå detaljene i saken, men vil slå fast at barnevernet i bydelen og bydelen forøvrig har fulgt opp og fortsatt følger opp denne saken tett. Vårt klare siktemål er å beskytte gutten, gi familien nødvendig støtte og bidra til framtidige løsninger. Vi står inne for det arbeidet bydelen har gjort i denne saken.

Bydel Alna

vil ta med erfaringene, også fra denne saken, for å gjennomgå samarbeids-rutinene mellom bydelens barnevern og andre instanser som er involvert i barnevernssaker.

I kjølvannet av saken er det stilt spørsmål om finansieringsordningen for institusjonsplasser i Oslo kommune hvor bydelene har fått midlene og betaler fullt ut for plassene, gjør at bydelene av økonomiske grunner ikke foretar nødvendige plasseringer. Bydel Alna har verken i denne saken eller andre saker unnlatt å foreta plasseringer av økonomiske grunner.

Samtidig

er det en utfordring for alle kommuner å utvikle tiltak i familiene og i nærmiljøet som er robuste nok til å unngå institusjonsplasseringer. Det vil gi ungdommene og familiene deres bedre tilbud, og det vil være fornuftig ressursbruk. Bydel Alna arbeider aktivt med å bygge ut en samlet kjede av tiltak hvor bl.a. miljøarbeidere, beredskapshjem, hybler med oppfølging og annen oppfølging rettet mot barn og foreldre kan være aktuelle tiltak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer