Debatt: Tradisjonell julemat

Barnevernets overvåking av julepizzaspisere

Å spise pizza på julaften kan tolkes som mangelfull integrasjon i samfunnet.

GODKJENT JULEMAT? Kan barn spise pizza på julaften? Foto: Science Photo Library / NTB Scanpix
GODKJENT JULEMAT? Kan barn spise pizza på julaften? Foto: Science Photo Library / NTB ScanpixVis mer
Meninger

«Hvis barna ikke liker ribbe eller pinnekjøtt, risikerer du å få besøk av barnevernet!»

Hva tenker dere om denne varianten av indirekte styring – som faktisk er i samsvar med de realiteter mange barnevernsutsatte familier kan bekrefte å ha opplevd?

Min teori om barnevernets overvåking av julepizzaspisere: Ifølge myndighetene er alt som ikke er «mainstream livsstil» eller offentlig aksepterte avvik eller offentlig akseptert kritikk av «mainstream livsstil», uønsket i samfunnet vårt og mistenkeliggjøres derfor av blant annet barnevernet.

Ikke så vanskelig å forstå tankegangen egentlig: økonomisk vekst forutsetter en befolkning som kan samarbeide godt, med lavest mulig konfliktnivå. Når folk lever omtrent likt og tenker og mener nokså likt, da blir det mindre konflikter, bedre samarbeid og bedre forutsetninger for god økonomisk vekst.

Det å spise pizza på julaften kan med andre ord være et tegn på manglende oppslutning omkring våre sentrale kulturelle tradisjoner og demokratiske verdier – og det er farlig, det! Å spise pizza på julaften kan tolkes som mangelfull integrasjon i samfunnet, opprør mot tradisjoner, ja, til og med kanskje forstadiet til kriminalitet...

Kanskje kan barnevernet ved å sette nulltoleransegrensen på julepizzaspiser-nivå dermed forebygge utvikling av paralellsamfunn som på sikt kan oppfostre terrorister?

Med utgangspunkt i slike ressonnementer blir det kanskje mer forståelig for dere at barnevernet griper inn overfor foreldre som gir barna pizza på julaften?

Eller? (LOL)

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.