Barns deltakelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEVERN: Flere aviser har i sommer hatt debatter omkring barnevernet i forhold til barn som lever i vanskelige livssituasjoner. I Dagbladet har debatten de siste dagene (DB 10. og 14. juli) vært knyttet til barnevernsbarns rett til deltaking i beslutninger som berører dem selv. Både fagpersoner, departement og avisens redaksjon mener det er nødvendig å handle i henhold både til loven og ny kunnskap. Kompetansehevning av barnevernsansatte er nå satt i gang. Barneombudet blir bedt om å være pådriver. Og man etterspør administrative rutiner og prosedyrer for å sikre inkludering av barn i barnevernets beslutningsprosesser. Dette vil være steg i riktig retning.

Vår forskning om barn som har deltatt i egen sak i barnevernet har ledet fram til tre sentrale funn som bør være viktige når en skal implementere en ny praksis i barnevernet:

Barnas kompetanse og innsikt strakte seg lengre enn det som ble etterspurt av barnevernet. Ingen av barna syntes de hadde deltatt for mye eller at det hadde vært spesielt vanskelig å delta.

Selv når barna deltok, ble deres egne ønsker om endringer i fremtiden i begrenset grad fanget opp av barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer