Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Basement Jaxx

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DJ, partyfixer og prestesønnen Felix Buxton møtte Simon Ratcliffe på et båtfest på Themsen i 1993. En felles interesse for latinmusikk førte dem sammen. Samarbeidet startet med de såkalte jaxx-festene på restauranter i sørlige London, og etterhvert kom selskapet Atlantic Jaxx, som skulle utgi innovativ undergrunnshouse med hitpotensiale og høy dansefaktor. Bruken av ordet «jaxx» var et forsøk på å få housemusikken tilbake til de originale «jack-your-body»-røttene fra Chicago på slutten av åttitallet

Deres første egenutgivelse, «Samba magic» (singel, 1995) ble plukket opp av Virgin for distribusjon, og de fikk snart et omdømme som en av de heteste produsent-duoene i house-miljøet. Året etter ble i stor grad brukt til remiksing av blant andre Pet Shop Boys og Roger Sanchez.

I 1997 kom debutsalbumet «Remedy», som ble en braksusksess, og betegnes som et veiskille innen sjangeren klubbalbum. Siden den gang har duoen gjestet Norge flere ganger, og er blitt så «Bonnie Tyler» at Quart-sjef Toffen faktisk sa nei til duoen i 2001.

Hele Norges coronakart