Påskekrim på NRK: «Besett av ein seriemordar»

Basert på en sann seriemorderhistorie

TV-krim som passer som gul marsipan til den norske påsken.

GODT SPILT: Martin Clunes forbindes ofte med komedier, men spiller nå etterforsker Colin Sutton. Det gjør han godt. Foto: DRG / NRK
GODT SPILT: Martin Clunes forbindes ofte med komedier, men spiller nå etterforsker Colin Sutton. Det gjør han godt. Foto: DRG / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Besett av ein seriemordar» («Manhunt») er basert og spinner rundt en sann historie fra nær krimfortid. Serien i tre deler viser hvordan politiet i London arbeidet nøysomt for å få has på den brutale seriemorderen Levi Bellfield. Han som for snaue 15 år siden drepte unge jenter i Sør-London. Han ble til slutt heldigvis tatt, og i 2011 ble mannen dømt for tre drap og et drapsforsøk.

«Besett av ein seriemordar»

Krim

Beskrivelse: Serie i tre deler
Kanal: NRK1 og NRK TV

«Basert på en sann historie om en seriemorder i nær fortid.»
Se alle anmeldelser

Seriemorder

I denne miniserien følger vi først politiets arbeid etter at den 22 år gamle studenten Amélie Delagrange blir funnet drept. Men, både politiet og britisk presse ser etter hvert at dette drapet har mange likhetstrekk med andre jentedrap, og det blir store oppslag og spekulasjoner om at det er en seriemorder på ferde.

Først og fremst handler serien om etterforsker Colin Sutton. Han som går inn i drapsetterforskningen med hud og hår, jobber dag og natt. Noe som selvsagt går ut over omgivelsene, men Sutton er - som tittelen tilsier - besatt av én eneste ting:

Fakke seriemorderen før han dreper flere og skaper mer frykt i bydelen.

Ekte Sutton

Teamet til Sutton blir også hardt arbeidspresset av den besatte politisjefen. Forresten, så var den ekte etterforsker Sutton med på å gjenskape serien for fjernsyn, der han spilles meget sobert av den ellers så morsomme og snåle Martin Clunes.

Clunes er en aktet komedieskuespiller, som mange vil dra kjensel på fra diverse britiske morsomheter, både på tv og filmer. Men her viser han at hans talent også strekker seg til å bekle en karakter som er alt annet enn lattervekkende.

Besettende

Clunes er hverdagshelt uten særlig mimikk. Hans måte å være avmålt, men samtidig desperat på, er en styrke for serien som ikke er spesielt original, men den har besettende realistiske sider, og den makter, uten store fakter, å bygge og holde på spenningen. Dette i et sakte og rolig britisk fortellertempo.

Ikke mye amerikansk, billig action her i gården, nei. Vi kan igjen si at dette er TV-krim som passer som gul marsipan til den norske påsken. Både i byen, på fjell og wifi-vidder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer