Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Basert på sanne historier. Kjenner du igjen komikeren?

Atle Antonsen hopper etter legenden Rolv Wesenlund i ny oppussingskomedie.

MANGE FJES: Atle Antonsen, Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen har hovedrollene i «Norske byggeklosser», som kommer på kino 21. februar neste år. Antonsen har hele 11 roller. Video: Nordisk Film Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kom første smakebit på storfilmen «Norske byggeklosser», med Atle Antonsen, Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen i hovedrollene.

Se klippet med en ugjenkjennelig Atle Antonsen som «sorteringsnazien» Otis øverst i saken.

- Otis er en mann som bruker makta som han har på gjenbruksstasjonen for alt den er verdt, og han elsker å lage problemer for folk. Han er en mann som fyller plassen sin til det fulle og fnyser av fremmedordet «service», sier Antonsen til Dagbladet.

Som tidligere omtalt, er det filmklassikeren «Norske Byggeklosser» fra 1972, laget av avdøde Pål Bang-Hansen, som er inspirasjonen.

ORIGINALEN: Gunnar Haugan (t.v.) og Rolv Wesenlund i «Norske byggeklosser» Foto: NTB Scanpix
ORIGINALEN: Gunnar Haugan (t.v.) og Rolv Wesenlund i «Norske byggeklosser» Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den gangen spilte den nå avdøde humorlegenden Rolv Wesenlund totalt åtte roller, som på forskjellige måter korrumperte byggeprosessen og irriterte vettet av husbygger Olav Femte (Bjørn Sand).

«Norske byggeklosser» anno 2017 er skrevet av Atle Antonsen og regissør Arild Fröhlich. Denne gangen handler det om Norges favoritthobby, oppussing. Antonsen har hele 11 roller.

- Opp til flere situasjoner i filmen er hentet fra virkeligheten. De er gjerne også enda drøyere opprinnelig, og måtte dempes og barberes noe for å framstå troverdige på film, forteller Antonsen.

MISCHA: Antonsen som polsk håndverker i pausemodus. Foto: 74 Entertainment
MISCHA: Antonsen som polsk håndverker i pausemodus. Foto: 74 Entertainment Vis mer
JENS OG MERETE: Anders Baasmo Christiansen Ine Jansen spiller et par som pusser opp. Foto: 74 Entertainment
JENS OG MERETE: Anders Baasmo Christiansen Ine Jansen spiller et par som pusser opp. Foto: 74 Entertainment Vis mer

Neste år får publikum se Antonsen tolke en lang rekke forskjellige karakterer som skaper store og små problemer for oppussingen til paret Jens (Anders Baasmo Christiansen) og Merete (Ine Jansen).

Antonsen spiller blant annet den polske håndverkeren Mischa, bankfunksjonæren Jo Aa og tidligere nevnte Otis. Videre ser man tv-profilen som arkitekt, byråkrat fra plan og bygg og begravelsesagent.

BANKMANN: Atle Antonsen som bankfunksjonæren Jo Aa. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
BANKMANN: Atle Antonsen som bankfunksjonæren Jo Aa. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Tematikken er fortsatt den samme, for en bolig skal pusses opp, og Merete og Jens får det ikke lett, men der stopper likheten med 70-tallsoriginalen, ble Dagbladet fortalt under besøket på settet i sommer.

For filmen er en moderne versjon, med nye utgaver av personer og autoriteter man møter når en bolig skal fornyes.

- Det er lite likt i karakterene til Wesenlund og meg, bortsett fra den overentusiastiske og lattermilde byggvarehusansatte, Stefan Larsen. Den rollen er en ren hyllest til Wesenlunds flirfulle nabo i den første filmen, uttalte Antonsen til Dagbladet.

«Norske byggeklosser» ble spilt inn over 26 dager i juni og juli, og ble sendt i klippen 1. august. Produksjonsbudsjettet var da på 17,5 millioner kroner. Premieren er 21. februar 2018.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!