«Norske byggeklosser»

Basert på sanne historier. Kjenner du igjen komikeren?

Atle Antonsen hopper etter legenden Rolv Wesenlund i ny oppussingskomedie.

MANGE FJES: Atle Antonsen, Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen har hovedrollene i «Norske byggeklosser», som kommer på kino 21. februar neste år. Antonsen har hele 11 roller. Video: Nordisk Film Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kom første smakebit på storfilmen «Norske byggeklosser», med Atle Antonsen, Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen i hovedrollene.

Se klippet med en ugjenkjennelig Atle Antonsen som «sorteringsnazien» Otis øverst i saken.

- Otis er en mann som bruker makta som han har på gjenbruksstasjonen for alt den er verdt, og han elsker å lage problemer for folk. Han er en mann som fyller plassen sin til det fulle og fnyser av fremmedordet «service», sier Antonsen til Dagbladet.

Som tidligere omtalt, er det filmklassikeren «Norske Byggeklosser» fra 1972, laget av avdøde Pål Bang-Hansen, som er inspirasjonen.

Den gangen spilte den nå avdøde humorlegenden Rolv Wesenlund totalt åtte roller, som på forskjellige måter korrumperte byggeprosessen og irriterte vettet av husbygger Olav Femte (Bjørn Sand).

«Norske byggeklosser» anno 2017 er skrevet av Atle Antonsen og regissør Arild Fröhlich. Denne gangen handler det om Norges favoritthobby, oppussing. Antonsen har hele 11 roller.

- Opp til flere situasjoner i filmen er hentet fra virkeligheten. De er gjerne også enda drøyere opprinnelig, og måtte dempes og barberes noe for å framstå troverdige på film, forteller Antonsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer