«Basic»

Det er aldri moro å bli lurt, enda mindre moro når du må betale for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: I en amerikansk militærforlegning i Panama går noe fryktelig galt. Under en øvelse i jungelen blir flere soldater drept. Hva har skjedd? Og hvorfor? Etterforsker Tom Hardy (John Travolta) blir tilkalt for å lokke sannheten ut av de to som overlevde.

Etter som dette krimdramaet rullet framover, ble jeg minnet om en gutt i gata jeg vokste opp i. Han var ekstremt morsom, hadde høyt utviklet fantasi og stor evne til å få oss andre med på leken. Men dessverre hadde han også en lei tendens til å finne på nye regler underveis. Derfor var det bare gøy å leke med ham en stund om gangen. Jeg fikk litt den samme følelsen mens jeg satt og så på John Travolta & co. servere meg den ene historien etter den andre om hva som egentlig hadde skjedd der ute i jungelen. Her blir det tatt så mange vendinger, så mange usannsynlige krumspring, at man rett og slett føler seg lurt. Som en dårlig kriminalroman der avgjørende fakta blir gjemt til siste side. Man blir fratatt muligheten til å tenke logisk sjøl, reglene blir brutt og spenningen, troverdigheten og langt på vei underholdningsverdien forsvinner. Dårlig gjort, spør du meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer