Basils nye Blazer

Keiseren gikk ut naken i nye klær. John Cleese gikk på scenen for å selge nye klær. Det var nesten like dumt.

For jammen er det langt fra «Hotell i særklasse» til Mezzo på Majorstua i Oslo. På scenen sto selveste Basil Fawlty iført beige dress, blå skjorte og korrekt mønstrete slips med en liten bart. På bord og stoler med reservert-presse-lapper satt journalistene og ventet på gullkorn fra den morsommes munn.

-Basil kler seg som meg i mine første 20 år. Ikke rart min mor alltid sa jeg så bra ut. Favorittfargen er brungrønn. Eller grønnbrun, forklarte John Cleese.

Slik at ingen skulle være i tvil om at det var klær det handlet om - internettklær. Cleese var nemlig hyret inn som salgsframstøt for «Dressmart», Norges nyeste nettsjappe. Som på sin side kunne informere om at 50 prosent av norske menn hater å handle klær.

-Så fascinerende, jeg ante ikke at jeg hadde norske gener.

-Selv handler jeg en gang i året, på Ralph Lauren i L.A. eller New York. Men dette må jeg prøve, sa Cleese.

Så strenet han mot pc-en for å finne seg en sort dress. Da slo pressen til.

-Se på dette bildet. Det er en politiker som ikke liker utlendinger, sa en kvinnelig journalist, og trakk opp VG med Frp-Jonstad på forsiden.

-Er han bra kledd?

-Flott, flott, svarte John Cleese. Men jeg liker ikke ansiktsuttrykket. Han ser ut som en psykiatrisk pasient.

-Hvordan var det å spille i den nye James Bond-filmen, undret en annen.

-Flott, flott, svarte Cleese .

Og avslørte mellom museklikkene at det var veldig hyggelig å møte igjen gutta fra Monty Python, og at han det neste året skal konsentrere seg om å være far for sin lange, vakre femtenårige datter.

Så trakk sikkerhetsfolkene ham i armen. Han rakk så vidt å si at han hørte både på Lars Eikanger i Radio 1, «Midt i trafikken» og P4. Jada.

MER PYTON ENN MONTY: John Cleese var som snarest i Oslo i går. Altså for å promotere herreklær på Internett, ikke for å snakke om Monty Python eller James Bond.