150 plateinnspillinger siden 1978:

Bass for tog og en eldola

Og nå feirer Jørun Bøgeberg 60 år med musikerfest

BASS ON TEH DOCKS: Artister verden rundt skulle redde verden i 1985 og på Aker brygge var det "Rock On the Docks" med det som kunne krype og gå av norske musikere og sangere. Han som basser 60 år om litt, Jørun Bøgeberg var med. Her flankert av Claudia Scott og er det ikke H.P. Gundersen til høyre? Foto: Tom Stalsberg
BASS ON TEH DOCKS: Artister verden rundt skulle redde verden i 1985 og på Aker brygge var det "Rock On the Docks" med det som kunne krype og gå av norske musikere og sangere. Han som basser 60 år om litt, Jørun Bøgeberg var med. Her flankert av Claudia Scott og er det ikke H.P. Gundersen til høyre? Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1969 kjøpte vi en svart Burns, bassgitar. Skulle spille i bandet The Stone Rolling. Det endte heller dårlig, men tidvis lever bassdrømmen fortsatt. Derfor tulles det ikke med noen av verdens bassister. Verken de elektriske eller akustiske, verken de liggende, sittende eller stående, fordi da går det utover samfunnets indre beat.

Og, det vil vi jo ikke. Bassister er selve grunnfjellet, ikke bare i samfunnet, men innenfor nesten all musikk. Uten bass blir det ikke morske ansikter i et band, uten bass er det mange trommeslagere som hadde måttet funnet på helt andre ting og uten bass for tog ingen sologitarister.

Hvorfor skriver vi i dag om bassister? Når vi egentlig kunne ha nedtegnet bokstaver, nesten med blått blod, om en prins som ikke er en prins, men som skriver i et magasin. Nei, si det. Men, det har seg slik at søndag 6. mai er det duket for jubileumskonsert ettersom vedkommende har basset trofast siden 1978, og dette meget stødig innenfor de aller fleste sjangere, runder 60 år.

Han spiller kanskje fortsatt mer enn noensinne. Han har medvirket på bortimot 150 plateinnspillinger, inkludert tre egne, og han har også vært popstjerne i fire år da han hang med a-ha både på skiver, på verdensturne og sørget for «Take On Me» foran 198 000 mennesker i suverene Rio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer