Basset mot NRK

I protest mot at de ikke fikk spille live, gikk rockebandet Span på scenen med tre bassgitarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Der lot bandet som om de spilte musikken til låta «Don't think the Way they do» med hele tre bassgitarer. Den vanlige oppsetningen består av én bass og to gitarer.

-  Vi er nødt til å takke ja når vi får sjanse til å delta på slike arrangementer. Vi trenger profileringen. Men vi la inn vår lille protest. Vi må ha lov til å kødde med arrangørene, når de kødder med oss. Vi ønsker jo ikke å late som vi spiller. På Rådhusplassen var alt styrt av tv, sier gitarist Fritjof Nilsen.

Nilsen forteller at ideen om å tulle på konserten, som for øvrig ble sett av 20 000- 30 000 tilskuere i øsende regn lørdag kveld, kom kvelden i forveien.

-  Men vi hadde diskutert ulike former for sceneopptreden en stund, sier Nilsen. Han legger til:

-  Vi er ikke første band som protesterer på denne måten. Nirvana demonstrerte en gang ved å framføre en av sine råeste låter som om de spilte en ballade. Et annet band jeg ikke husker navnet på, satte en pappfigur med bass på scenen i stedet for bassgitaristen.

Fritjof Nilsen hevder at alle rockeband og -artister har et genuint ønske om å spille for folk , ikke for tv-kameraer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.