Bastant kirkemoro

Kirkefleip prater seg halvt i hjel.

Alle uten tilknytning til det kirkelige, vil lett få sympati med Kevin Smiths for så vidt friske omgang med religiøse dogmer og kristelige budbringere. Katolisismen får gjennomgå, i bastanteste laget.

Smith ble beskyldt for blasfemi og hadde lenge problemer med å få distribuert «Dogma» i USA. Fortekstene gjør det klart at alt er en fleip. Har ikke de troende annet enn dette å hisse seg opp over, burde livet være greit.

De falne englene Loki (Matt Damon) og Bartleby (Ben Affleck) vil hjem til himmelen etter lang tids eksil i Wisconsin og finner ut at tilbakeføringen kan skje via en kirke i New Jersey. Ingen av dem er særlig engleaktige lenger og må stanses. Entré en fjern kvinnelig slektning av Jesus (Linda Fiorentino), himmelske sendebud av ymse kaliber, representanter for det onde, samt Rufus (Chris Rock), den 13. apostel. Han mener seg rasediskriminert i Skriften.

Smith insisterer voldsomt på å være morsom. Den ene replikken overdøver den andre, påfunnene slår hverandre i hjel. En forferdelig pratsom film - som om en bøling prester gikk på speed. Hyperaktive Rock ter seg nærmest som en klippe av ro. «Dogma» har sine øyeblikk, den har også et problem med voldsinnslag - et stilbrudd i sammenhengen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 254608062


Varnish cache server