Bataclan: - La myndighetene jobbe

Tusenvis samler seg utenfor det terrorrammede konsertstedet.

SAMLES: Tusenvis av mennesker samlet seg mandag for en markering i nærheten av konserthuset Bataclan, der nær 100 mennesker ble drept fredag kveld. Foto: NTB Scanpix
SAMLES: Tusenvis av mennesker samlet seg mandag for en markering i nærheten av konserthuset Bataclan, der nær 100 mennesker ble drept fredag kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet) En tung, ny uke startet i Frankrike i dag. Tusenvis av mennesker har samlet seg til markeringer, blant annet i nærheten av konserthuset Bataclan, der 89 mennesker ble drept fredag.

Mandag ettermiddag la Bataclan-ledelsen ut en melding der de takker for støtten og ber folk hjelpe myndighetene i arbeidet som foregår på stedet.

«Kjære venner, ingen ord kan uttrykke omfanget av vår sorg. Våre tanker går til ofrene, de skadde og deres familier. Dere vil sannsynligvis ønske å samle dere ved Bataclan, men myndighetene har fremdeles behov for å jobbe på stedet. Vi kommer med info når det blir mulig å samles foran huset. Takk for støtten som berører oss dypt,» melder konsertstedet på fransk på sin offisielle Facebook-side.

Nye bilder har vist hvordan det så ut etter massedrapet inne på Bataclan under en Eagles of Death Metal-konsert fredag kveld (obs: sterke bilder).

Tre gjerningsmenn stormet inn i lokalet som huset rundt 1500 mennesker, skjøt rundt seg og tok rundt hundre gisler. Da politiet stormet bygningen rundt to timer seinere, detonerte de selvmordsbombevester.

- Det var kaos. Alle kastet seg på gulvet og instinktet overtok. For hvert skudd prøvde vi å krype så langt som mulig bort fra angriperne. Sammen med flere andre forsøkte jeg å ta meg ut en nødutgang på høyre side av scenen, fortalte en av de overlevende til avisa Le Figaro.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram