Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bataclan annonserer første konsert etter Paris-angrepene

Ett år etter angrepene skal lokalene tas i bruk igjen.

ÅPNER IGJEN: Eagles of Death Metal spilte i Paris-lokalet Bataclan da flere menn begynte å skyte i lokalet. Dette skjedde i november i fjor, og 89 mennsker måtte bøte med livet. Nå har konsertlokalet annonsert sin første konsert - ett år etter angrepene. Foto: 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ÅPNER IGJEN: Eagles of Death Metal spilte i Paris-lokalet Bataclan da flere menn begynte å skyte i lokalet. Dette skjedde i november i fjor, og 89 mennsker måtte bøte med livet. Nå har konsertlokalet annonsert sin første konsert - ett år etter angrepene. Foto: Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I november i fjor mistet 130 mennesker livet under flere terrorangrep i Paris.

89 av dem døde i konsertlokalet Bataclan, der bandet Eagles of Death Metal spilte.

Booket rock Nå er første konsert i lokalet annonsert siden angrepet. I november, et år etter at det utenkelige skjedde, har Bataclan bestemt seg for hvem som skal få spille den første konserten.

Det er den britiske rockeren Pete Dohrety, kjent fra blant andre The Libertines, og den senegalesiske stjerna Youssou N'Dour som har fått æren, ifølge BBC.

Datoen er ikke satt enda, men renovasjonsarbeidet har ifølge avisa starta.

Spilte igjen I februar spilte Eagles of Death Metal sin første konsert i byen etter terrorangrepet.

I den anledning hadde vokalist Jesse Hughes latt seg intervjue av den franske tv-kanalen iTélé, men uttalelsene til amerikaneren har overrasket mange.

Jessie Hughes, som er kjent som en svoren tilhenger av retten til å bære våpen, sier til den franske kanalen at angrepet ikke har fått ham til å forandre synspunkt.

- Stoppet den franske våpenkontrollen noen fra å bli drept? Det eneste som avverget flere dødsfall var noen av de modigste mennene jeg har sett som stormet inn i lokalet med våpen, sier vokalisten og viser til politimennene som etter hvert stormet lokalet, sa Hughes.

Hughs har også kommet med uttalelser som har rørt mange til tårer. I et intervju med Thomas Seltzer for «Tygdekontoret» snakket bandet ut om den grufulle kvelden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart