«Batman» banket «Mamma Mia»

Svært bra kinosommer, trass i finværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rekordvarme og badevær til tross: Nordmenn strømmet til kinoene i helga, for å få med seg den nye «Batman»-filmen.

Hele 71 086 nordmenn kjøpte billett til «The Dark Knight» i helga, forteller vikarierende leder i bransjeorganisasjonen Film og Kino, Arnfinn Inderhaug, til Dagbladet.no.

Rett til topps

Til sammenligning ble «Mamma Mia», som har ligget trygt på kinotoppen i tre uker, sett av kun 18 559. Det holder likevel til andreplassen på helgas kinoliste. Ingen andre filmer kan måle seg med billettsalget til «The Dark Knight».

- Dette er et bra besøk. Den forrige «Batman»-filmen ble sett av 45 000 i åpningshelga. Dette er betraktelig bedre, og det på en av de aller varmeste dagene i året, sier Inderhaug.

Kritikerrost

Filmen har fått svært gode kritikker og en drøss med seksere på terningen. Dagbladets anmelder Ulrik Eriksen spanderte «kun» en femmer, men skrev at «Det lukter Oscar lang vei» av avdøde Heath Ledgers rolleprestasjon som The Joker.

Det er han som har høstet flest superlativer i forbindelse med filmen, og mange tror han kan bli den første avdøde skuespilleren som får Oscar siden Peter Finch i 1976.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer