Batman danket ut fersk Supermann-rekord

Ny prisrekord for tegneserie.

|||Mandag denne uka ble en førsteutgave av «Detective Comics No. 1», der Supermann gjør sin første opptreden, solgt for én million amerikanske dollar, en rekordhøy pris for en tegneserie.

Men det skulle ikke ta mer enn tre dager før rekorden ble slått - riktignok med knapp margin. I går ble nemlig «Detective Comics No. 27» solgt for 1.075.000 dollar, rundt 6,37 millioner norske kroner.

I bladet, som i likhet med Supermann-bladet som ble solgt tidligere i uka hadde en bevaringsgrad på 8 av 10, får vi for første gang møte «The Bat-Man».

Han dukker opp i en sekssiders historie som også introduserer politisjef Gordon. I nest siste rute av historien avsløres det også at Batman egentlig er Bruce Wayne, som allerede har blitt introdusert tidligere i historien.

Bladet ble solgt via en online-auksjon på nettstedet Heritage Auctions. Ifølge Washington Post har kjøperen i likhet med seriefigurene han er interessert i, valgt å holde sin identitet hemmelig.

Bladet kostet i sin tid 10 cent, mens selgeren kjøpte sin utgave på 60-tallet for 100 dollar. Ifølge Washington Post regner Heritage Auctions-direktør Lon Allen med at det kun finnes mellom 100 og 200 eksemplarer av bladet igjen.

Batman danket ut fersk Supermann-rekord