Batman denger «Die Hard» og «Iron Man»

Her er de beste trailerne.

(Dagbladet.no): Noen betrakter den som en egen kunstform, mens andre irriterer seg grønne over at den avslører for mye om handlingen i filmen.

Sikkert er det i hvert fall at traileren har blitt stor industri, og at den er stadig viktigere for markedsføringen av både film og spill.

Derfor skulle det også bare mangle om den ikke også fikk sin egen festkveld, med utdelinger av priser til de aller beste.

Fredag ble «trailerens Oscar» avholdt i Los Angeles. Kategoriene er for mange til å nevnes, men kanskje viktigst: «Batman»-traileren dunket ut både «Iron Man» og «Live Free or Die Hard» i action-kategorien.

«No Country for Old Men» hentet hjem prisen i dramakategorien, til tross for at den - i hvert fall i den usensurerte versjonen - får filmen til å se ut som en tanketom voldsorgie.

Ben Stillers «Tropic Thunder» ble kåret til beste komitrailer, foran trailerekspert Judd Apatows «Forgetting Sarah Marshall» og «Pineapple Express».

Det ligger ofte en dårlig film bak en bra trailer, noe juryen bak Golden Trailer Awards åpenbart anerkjenner. I kategorien drittfilmer med gode trailere stakk «Awake» av med seieren.

Les mer om alle vinnerne her

Batman denger «Die Hard» og «Iron Man»