Batman er tidenes tegneseriehelt

Fans har kåret de ti beste.

BEST: Batman slår knockout på både fiender og felles tegneseriehelter. Superhelten er kåret til tidenes beste. Foto: Jerry Robinson/AP
BEST: Batman slår knockout på både fiender og felles tegneseriehelter. Superhelten er kåret til tidenes beste. Foto: Jerry Robinson/APVis mer

(Dagbladet): Batman, også kjent som «Lynvingen» på norsk, skiller seg ut fra andre klassiske superhelter.

Helt uten spesielle krefter banker han motstanderne med fiffige verktøy og god, gammeldags slåssing. Nå har han også danket ut andre store helter som Supermann og Spider-Man i en kåring over de ti beste tegneserieheltene.

Kulest Det er leserne av tegneserie-magasinet «Comic Heroes» som har kåret Batman, forsvareren av Gotham City, som tidenes tegneseriehelt. Det skriver The Guardian.

Spider-Man og utenomjordiske Supermann havnet på en henholdsvis andre og tredje plass.

Jes Bickham, redaktør i «Comic Heroes» sier til avisa at han ikke er overrasket over førsteplassen.

- Batman er ganske enkelt den kuleste og mest interessante superhelten som noensinne har blitt skapt, sier han.

Den svartkledde superhelten, som til vanlig er rikingen Bruce Wayne, ble skapt i 1939 av Bob Kane og Bill Finger.

Fortsatt populær - Han har ingen superkrefter, og klarer seg med intelligens og fysiske egenskaper. Han er mørk, konfliktfylt og tragisk, men ikke noe mindre enn de fleste av oss. Han har det beste kostymet og de beste teknologiske dingsene, sier Bickham.

Han forklarer også at Batman har de slemmeste og mest ondskapsfulle skurkene, som ikke ligner noe annet i tegneserieverdenen, og at han stadig blir fornyet. Blant annet på film.

Batman-historier har blitt filmatisert mange ganger, og den siste skuespilleren som har ikledd seg det svarte kostymet er Christian Bale. Han kan ses i «The Dark Knight Rises», den siste filmen i den dystre trilogien av stjerneregissør Christopher Nolan. Filmen kommer på norske kinoer 25. juni.

Kun én dame Wolverine, kjent fra X-Men, klorte seg frem til en fjerdeplass på lista, mens Judge Dredd ble nummer fem. Kanskje noe overraskende havnet Tintin på sjette plass. Den lille rødhårede journalisten er ikke akkurat kjent for sine slagferdigheter, men blir likevel sett på som en helt av leserne av tegneserie-magasinet.

Captain America, som vi ble bedre kjent med i fjor i storfilmen med samme navn, kapret syvende plass. Den eneste kvinnen på lista, Wonder Woman, tok åttende plassen. De to nederste plassene gikk til The Spirit og The Thing, kjent fra gjengen i Fantastic Four.

Hvilken tegneseriehelt er din favoritt? Stem i boksen til høyre!

BATMAN: Tidenes beste tegneseriehelt har flere ganger blitt fanget på film. Her er Christian Bale i rollen som Batman. Foto: Stella Pictures
BATMAN: Tidenes beste tegneseriehelt har flere ganger blitt fanget på film. Her er Christian Bale i rollen som Batman. Foto: Stella Pictures Vis mer