Batman er tilbake

Film nummer fem i sagaen om Batman har endelig funnet sin mann i registolen; Darren Aronofsky.

Dette bør være gledelige nyheter for de blant Batman-fansen som synes at Joel Schumacher har gjort en dårlig jobb i regi-stolen på de to forrige filmene: «Batman Forever» og «Batman og Robin». Men hvem i all vide verden er Darren Aronofsky, spør du kanskje?

Aronofsky er en av USAs nye, uavhengige regissører. Han ble rost opp i skyene etter at debutfilmen «PI» ble en kjempe suksess på Sundance festivalen i 1998. Han har nettopp laget «Requiem for a Dream», som har USA-premiere 6 oktober.

Nå får altså Batman ny regissør. Aronofsky skriver manuset sammen med Frank Miller. Miller skrev «Batman: Year One» i 1987 som en tegneserie i fire deler for DC Comics. Historien handler om oppstarten til Batman-legenden. og Bruce Waynes' tvil og feiltak før han blir den helten vi alle kjenner ham som.

«Batman Beyond»

Parallellt med «Batman: Year One» utvikler også Warner Bros. en annen Batman-film. «Batman Beyond» er basert på WB Kids Network-tegneserie. Historien er satt 40 år frem i tid. Bruce Wayne er død og Batman-rollen blir ivaretatt av ungdommen Tim McGuinnes. Han kjemper en innbitt kamp mot foretningsimperiet som drepte hans far og som nå driver firmaet til Bruce Wayne.