TIL FILMEN: Justice League, eller Lovens voktere, har figurert i en rekke forskjellige inkarnasjoner opp gjennom åra. Her er forholdsvios karikert utgave. Foto: Stella pictures
TIL FILMEN: Justice League, eller Lovens voktere, har figurert i en rekke forskjellige inkarnasjoner opp gjennom åra. Her er forholdsvios karikert utgave. Foto: Stella picturesVis mer

Batman og Supermann får flere filmer sammen

«Justice League» kan bli superheltfilmen over alle superheltfilmer, og kommer trolig i 2018.

(Dagbladet): Det er allerede kjent at fjorårets Supermann-film «Man of Steel» får en oppfølger der den trikotkledde helten for første gang på film møter den andre, store figuren fra tegneserieforlaget DC Comics, nemlig Batman.

Idet «Superman vs Batman» går i produksjon med Henry Cavill og Ben Affleck i hovedrollene, Zack Snyder i regissørstolen og planlagt premiere i 2016, avslører produksjonsselskapet Warner Bros at de to samles igjen i en ny film om superhelt-teamet Justice League.

Her inngår også Wonder Woman, spilt av isrealske Gal Gadot, og trolig en rekke andre superhelter fra DC-universet, skriver Wall Street Journal.

Tar grep Nyheten er også bekreftet av Variety, og både Cavill, Affleck og Snyder blir etter alt å dømme med videre. Premiere blir trolig i 2018.

Med det tar Warner og DC grep etter at rivalen, Disney-eide Marvel Comics, i flere år har hatt lederposisjonen når det gjelder å overføre gamle tegneseriehelter til nye, lukrative filmer.

I 2012 samlet Marvel på liknende vis sine mest populære helter i «The Avengers», som ble den mest sette superheltfilmen noensinne.

I tegneserieheftene har Justice League eksistert siden 1960, og dukket opp i en rekke forskjellige inkarnasjoner siden, ifølge Wikipedia, som pleier å ha stålkontroll på denne delen av populærkulturen. På norsk har de gjerne blitt kalt «Lovens voktere».

Egne Wonder Woman-filmer Det høres dessuten ut som om Gal Gadot kan forberede seg på egne filmer om Wonder Woman i tida etter Justice League-filmen.

- Med det rette manuset kan det være mulig. Verden er klar for henne, sier Sue Kroll, sjef for markedsføring i Warner til WSJ.

Er du ikke blant dem som får kriblinger i kroppen av enda flere filmer om trikotkledde do-gooders med magiske krefter, kan du notere deg at det også skal være planer om filmer basert på de mer nisjepregede og «voksne» tegneseriene fra DCs imprint Vertigo - blant annet den prisvinnende, mørke krimserien «100 Bullets».