«Battlestar Galactica» kan bli film

Men den kommer rett på video.

(Dagbladet.no): Mange nordmenn følger science fiction-serien «Battlestar Galactica» på tv - også DVD-salget av serien har gått bra.

I USA er imidlertid seertallene for serien på vei ned, men takket være et godt DVD-salg har Universal Home Video nå gitt klarsignal for en filmatisering av serien.

Rett på video

Denne vil imidlertid ikke bli satt opp på kino, men ende rett på DVD, skriver bladet Geek Monthly

Om det blir noe av filmatiseringen, vil den igangsettes i mars - i pausen mellom innspillingen av seriens tredje og fjerde sesong.

Geek Monthly skriver at det som gjør filminnspillingen usikker, er at den fjerde sesongen av serien ikke har fått grønt lys helt ennå.

I tillegg er det en fare for at stadig færre seere av tv-serien kan sette en demper for innspillingen - selv om dette virker usannsynlig.

Mest for fansen

Filmer som sendes direkte til video har vist seg å fungere godt for fans innen spesielle sjangre - men det har ennå ikke blitt store massesuksesser blant disse filmene.

KAN DUKKE OPP PÅ FILM: «Battlestar Galactica» kan nå dukke opp på film - men ikke på kino. Foto: SCI FI
KAN DUKKE OPP PÅ FILM: «Battlestar Galactica» kan nå dukke opp på film - men ikke på kino. Foto: SCI FI Vis mer

Den påbegynte filmateseringen av direkte til video-filmen «Babylon 5» kan imidlertid bane vei for distribusjonsmåten, og potensielt vekke til live film-prosjekter basert på tv-seriene «Firefly» og «Buffy», skriver Geek Monthly.

INTRIGER: I serien er det nok av intriger, her to av skuespillerne som står for dem, Number Six (Tricia Helfer) og Dr. Gaius Baltar (James Callis).