Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Batwoman får ikke gifte seg med jentekjæreste

Lesbebråk i tegneserieverden.

FORBUDT KJÆRLIGHET: Det blir ikke noe ekteskap mellom Batwoman og en politikvinne i Gotham City. Illustrasjon: DC Comics
FORBUDT KJÆRLIGHET: Det blir ikke noe ekteskap mellom Batwoman og en politikvinne i Gotham City. Illustrasjon: DC Comics Vis mer

Skaperne av tegneseriefiguren Batwoman bryter med tegneserietidsskriftet DC Comics.

Sinte og frustrerte Det skyldes sensur av Catwomans seksuelle legning. Batwoman får ikke gifte seg med sin kjæreste, en politikvinne.

- Vi er frustrerte og sinte, sier tegneserieskaperne J.H. Williams og W. Haden Blackmore, skriver The Independent.

For det store selskapet DC Comics nekter superhelten et lesbisk bryllup, og fjerner dette. Avgjørelsen har vakt sterk kritikk, og først nå kommenterer selskapet lesbesensuren.

- Bat-familien suger - Hele Bat-familiens privatliv suger, sier redaktør Dan DiDio, i DC Comics.

Så legger han til:

- Bruce Wayne, Tim Drake, Barbara Gordon og Kathy Kane. Det er flott at de prøver å etablere personlige liv, men det er like viktig at de setter dem til side. Det er vårt mandat og vårt standpunkt.

Uten lykkelig privatliv Utgiveren trekker derfor tilbake delen der Batwoman, Kathy Kane, gifter seg med sin kjæreste, Maggie Sawyer - en politikvinne i Gotham City.

- Helter skal ikke ha noe lykkelig privatliv.

- De skal være den personen de er ment til - og være forpliktet til forsvare andre på bekostning av personlige interesser, sier redaktør Dan DiDio, i DC Comics.

LLH-reagerer Landsforeningen for lesbiske, homofile (LLH) synes det høres veldig gammeldags og rart ut - sett i lys av at stadig flere land tillater samliv og ekteskap mellom samme kjønn.

- Skal samme land som har grunnlovsfestet rett til at folk av samme kjønn kan gifte seg, nekte dette i tegnersierier?

Det spør leder Bård Nylund i LLH seg, og fortsetter:

- Jeg håpet at den fiktive verden kunne løpe foran og bane vei, i stedet for å bremse utviklingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media