Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Baywatch» flopper. Drukner i slakt og tjener langt mindre enn planlagt

- Vi ble truffet hardt av anmeldelsene, sier studiotopp.

«BAYWATCH»-FILMEN: Her er traileren til filmen som er basert på den populære tv-serien. «Baywatch» har norgespremiere førstkommende fredag.  Video: Paramount Pictures Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi lager «Baywatch» the movie. Den blir på kanten, frekk og forhåpentligvis jævla morsom, uttalte muskelbunten og skuespilleren, Dwayne «The Rock» Johnson, da han offentliggjorde nyheten om at den populære 90-talls-tv-serien «Baywatch» ble film.

Det var i oktober 2014. Nå er filmen ferdig, og anmeldelsene renner inn som perler på en snor.

- Umiddelbar dumhet

Nesten tre år senere viser seg at det håpefulle humormålet til Dwayne Johnsons «Baywatch», som hadde premiere i USA forrige uke, og er norgesaktuell førstkommende fredag, kan være ute på dypt vann.

Særlig dersom vi skal tro filmkritikerne.

Nettstedet Rotten Tomatoes samler filmanmeldelser, og gir en score basert på hvor positive eller negative tilbakemeldingene er. Jo lavere prosentscore, jo mer «råtten» er filmen. «Baywatch» har nådd en score på 19 prosent, og anmeldelsene er deretter:

- The Rock er moro å se på, i alle fall for en stakket stund. Resten er et gjørmebad i umiddelbar dumhet, skriver Rolling Stone magazine.

- Grov og teit. Å lete etter morsomheter i denne voksenkomedien er det samme som å finkjemme stranden etter tapte gjenstander med en metalldetetktor, mener CNN, og skriver at filmen «synker som en stein».

- Noen ganger er det bedre at ting forblir i fortida. Ikke en gang Zac Efrons magemuskler klarer å distrahere oss fra det faktum at vi trasker i grunt, grunt vann, skriver Newsweek.

Flopper i USA

Det er filmstudioet Paramount Pictures som står bak spillefilmversjonen av Baywatch-konseptet, som omhandler eventyrene til en gjeng veltrente livvakter på Santa Monica Beach i California, USA. Originalserien hadde blant annet Pamela Anderson og David Hasselhoff i hovedrollene.

I tillegg til dårlige kritikker opplever også Paramount lavere besøkstall enn forventet i USA.

Estimatet var en innenriksinntjening på 40 millioner dollar de første dagene etter USA-premieren, men den floppet, og endte langt under. «Baywatch» dro inn bare 22 millioner dollar de fire første dagene, skriver Deadline.

- Truffet hardt

Paramount gir noe av skylden for filmens skuffende inntjening på nettopp, Rotten Tomatoes.

- Vi ble truffet hardt av anmeldelsene. Da vi forhåndstestet filmen på publikum gikk det ekstremt bra. Vi håper at det internasjonale publikummet gir oss større oppslutning, sier distribusjonssjef i Paramount, Megan Colligan, til Variety.

Som Dagbladet tidligere har omtalt: I «Baywatch»-filmen er det Dwayne «The Rock» Johnson som har tatt over David Hasselhoffs gamle, klassiske rolle som Mitch Buchannon.

Fans av «The Hoff» trenger imidlertid ikke fortvile. David Hasselhoff er likevel å se i den nye filmen, i rollen som «The Mentor».

Zac Efron spiller Buchannons unge protesjé, Matt Brody, mens Pamela Andersons ikoniske rolle som C.J. Parker tolkes av Kelly Rohrbach.

- MAN OVERLEVER: Pamela Anderson var gjest hos Fredrik Skavlan. Der snakker hun blant annet ut om seksuelt misbruk i barndommen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!