«Baywatch»-Pamela falt for norske Gardar

Gardar Eide Einarsson er Norges nye kunststjerne.

HOT I UTLANDET: Gardar Eide Einarsson er bare 34 år, men har allerede rukket å bli en «kjendis» i kunstmarkedet. Kunsten hans kjøpes inn av de største samlerne - og av Pamela Anderson (innfeldt) Foto: Øistein Norum Monsen/Scanpix
HOT I UTLANDET: Gardar Eide Einarsson er bare 34 år, men har allerede rukket å bli en «kjendis» i kunstmarkedet. Kunsten hans kjøpes inn av de største samlerne - og av Pamela Anderson (innfeldt) Foto: Øistein Norum Monsen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| 34-åringen gjør stor internasjonal suksess med samtidskunsten sin — også blant amerikanske kjendiser.

Den tidligere «Baywatch»-stjerna Pamela Anderson er kjent for helt andre ting enn samtidskunst, men falt pladask for en lysskulptur signert Gardar Eide Einarsson.

- Hun har visst en ganske ok kunstsamling også, sier kunstneren og smiler.

Dagbladet møter ham på Astrup Fearnley Museet i Oslo. Fra torsdag kan det norske publikummet selv studere verkene som har gjort Einarsson berømt.

Flere kjendiser Pamela er ikke den eneste kjendisen på lista over fans, der er også «Spider-Man»-skuespiller Tobey Maguire og Dior-designer Hedi Slimane.

- Betyr det noe at kjendisene kjøper kunsten din?

- Egentlig ikke. Pamela er en morsom anekdote om en uventet side ved henne. Men det viktigste er at jeg blir kjøpt inn av en større, god samling som kan vise fram kunsten min.

De store samlerne og galleriene vil virkelig ha Gardar Eide Einarsson. Astrup Fearnley Museet i Oslo har kjøpt inn 13 av verkene hans. Et annet eksempel er Frank Cohen Collection, en av de største samtidssamlingene i Storbritannia, som har flere verk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer