Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

B.B. King

Blues-veteran med helhjertet julehilsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette ferske julealbumet er på mange måter en maktdemonstrasjon fra «the hardest working man in show business», B.B. King, som backet av studiomusikere og strykere (på tre låter) i flotte arrangementer gir jernet gjennom 13 låter. King kjører sine karakteristiske gitarløp og lever seg grundig inn i julestemningen, ikke minst i låter som handler om kjærlighet og erotikk, for eksempel den herlige «Back Door Santa» (også presentert av King på den glimrende «A Very Special Christmas 5»). Her er sangeren «julenissen» som kommer bakveien til fruene når ektemannen er julenisse for barna.

King har en egen kraft i frasparket på denne plata, som er blitt et høydepunkt under årets julemusikk-tre. En nyttårsvise er også med, dessuten en svingende instrumentalversjon av den tradisjonelle «Auld Lang Syne». Som den siste av Kingene i bluesen er B.B. i høyeste grad med på notene.

Hele Norges coronakart