Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

BBC: - Nær ubeskrivelig briljant

Susanne Sundfør hylles av internasjonal presse.

Får skryt: Susanne Sundfør skrytes opp i skyene av BBC.  Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
Får skryt: Susanne Sundfør skrytes opp i skyene av BBC. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Artisten Susanne Sundfør (26) har siden debutplata i 2007 markert seg som en av de mest kritikerroste artistene vi har her til lands.

Både albumet «The Brothel» (2010) og årets utgivelse «The Silicone Veil» har mottatt unison hyllest fra det norske anmelderkorpset.

For to uker siden ble «The Silicone Veil» utgitt i England, og nå ser det ut til at Haugesund-jenta går mot et gjennombrudd også internasjonalt.

- Siden «The Brothel» har Sundførs utvikling som sanger, låtskriver og artist vært intet mindre enn forbløffende, skriver BBCs anmelder Luke Slater.

Han trekker spesielt frem de to singlene «White Foxes», tittelsporet «The Silicone Veil» og variasjonen i låtmaterialet.

- Kraftfullt er kanskje den mest passende beskrivelsen, og selv om styrken på enkelte av arrangementene kan føles altoppslukende, er det for mange øyeblikk av nær ubeskrivelig, ekstravagant briljanse, til å overse Sundførs prestasjon.

For kort tid siden fikk Sundfør også skryt av det svært toneangivende musikknettstedet Pitchfork.

De plasserte singelen «White Foxes» på deres liste over beste nye låter, sammen med blant andre Kanye West, Tame Impala og Crystal Castles.

Sundfør legger om kort tid ut på Europa-turne, som avsluttes i Operaen i Oslo den 9. desember.