Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

BBC-ekspert var taxisjåfør

Kommenterte internett-trender. Se video!

• Se videoen her!

(Dagbladet.no): Den spinkle, hvite (etter eget utsagn nærmest lilla) internetteksperten Guy Kewney stod i resepsjonen til BBC da han plutselig hørte sitt eget navn bli introdusert. Han hadde blitt invitert for å snakke om onlinemarkedet for musikk og The Beatles\' kamp mot Apple.

Kewney, som den grundige mannen han er, hadde forberedt seg i flere i uker.

Nå så han altså at navnet hans rullet over skjermen. Problemet var at det ikke han som satt i studio - men en mer tykkladen, farget mann med en sterk fransk aksent. Som knapt kunne noe som helst om temaet.

- Først syns jeg faktisk det var hysterisk morsomt. Jeg spurte studiosjefen, når han til slutt dukket opp, hva i all verden det var som skjedde. Det han hadde å fortelle var fullstendig farseaktig, skriver den ekte Guy Kewney på sin egen blogg.

Var taxisjåfør

Det viste seg nemlig at mannen som hadde uttalt seg på programmet ikke heter Guy Kewney, men at han var en drosjesjåfør som ventet på IT-eksperten.

Da han ble ropt opp av studiosjefen fulgte han med - villig, om enn noe forvirret - inn i studio der han ble plassert i en stol og påført mikrofon.

OOPS...: Taxisjåføren er tydelig ukomfortabel idet han skjønner at han er på lufta. FOTO: FAKSIMILE
OOPS...: Taxisjåføren er tydelig ukomfortabel idet han skjønner at han er på lufta. FOTO: FAKSIMILE Vis mer

Kewney gir sin versjon av det han så på skjermen her:

- Først virket han overrasket over at søksmålet mot Apple hadde konsekvenser, og foreslo at folk fortsatt ville kunne laste ned musikk fra internettkafeer. Men hva med Apple? «Jeg vet ikke. Jeg vet faktisk ikke hva jeg gjør her», innrømmet han trist, da BBC skjønte at noe var fryktelig galt og jaget ham bort fra settet.

BBC beklager

BBC har nå blitt tvunget til å beklage innslaget. I tillegg risikerer de søksmål fra den virkelige Kewney.

- Vi gjorde dessverre en feil, og en uriktig gjest gjorde et kort intervju på lufta før vi satte over til vår reporter. Vi ber seerne våre om unnskyldning for den forvrringen som oppstod, opplyser kanalen i en pressemelding.

Ifølge The Times er ikke dette første gangen BBC har tatt feil av intervjuobjektene.

I fjor ble ministeren Rhodri Morgan tatt for å være skuespiller i tv-serien «Doctor Who» da han skulle delta i det politiske programmet «Dragon\'s Eye».

• Se videoen her!

BBC-ekspert var taxisjåfør
NOE FORVIRRET: Den virkelige Guy Kewney syns innslaget var morsomt, men utelukker ikke søksmål mot BBC.<p>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling