Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

BBC fant gamle Stones-spor

LONDON (NTB-Reuters): Det britiske kringkastingsselskapet BBC har funnet mer enn 20 innspillinger som den sagnomsuste rockegruppen Rolling Stones gjorde på 1960-tallet, og som man trodde var gått tapt. Opptakene vil nå kanskje bli utgitt på plate, skriver britiske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisene ble opptakene gjort i perioden fra oktober 1963 til september 1965.

 Det vil si at de spenner fra perioden da Stones jobbet som backinggruppe for den amerikanske rock-and-roll-legenden Bo Diddley, til de slo igjennom som The Beatles' argeste konkurrenter i britisk popmusikk.

Trosset ordre

Til sammen spilte Stones inn 42 låter for BBC, og arkivpersonalet i BBC har nå funnet igjen 13 av disse opptakene. I tillegg skal flere tidligere BBC-produsenter ha trosset stående ordre om å slette gamle lydbånd for gjenbruk, og i hemmelighet ha tatt vare på bånd med Stones-opptak.

  Musikkritikeren Andrew Smith skriver i avisa Sunday Times at mange av opptakene som nå er funnet, trolig er såkalte coverversjoner der Stones spiller andre artisters låter.

- Særpregen energi

Men det forhindrer ikke at det kan dreie seg om svært spennende opptak, mener Smith.

 «På den tida var soul og rythm & blues nye og veldig spennende musikkformer i Storbritannia. Når Rolling Stones spilte inn andres materiale, laget de i virkeligheten en ny sang med en helt særegen energi,» framholder Andrew Smith.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!