BBC fant gamle Stones-spor

LONDON (NTB-Reuters): Det britiske kringkastingsselskapet BBC har funnet mer enn 20 innspillinger som den sagnomsuste rockegruppen Rolling Stones gjorde på 1960-tallet, og som man trodde var gått tapt. Opptakene vil nå kanskje bli utgitt på plate, skriver britiske aviser.

Ifølge avisene ble opptakene gjort i perioden fra oktober 1963 til september 1965.

 Det vil si at de spenner fra perioden da Stones jobbet som backinggruppe for den amerikanske rock-and-roll-legenden Bo Diddley, til de slo igjennom som The Beatles' argeste konkurrenter i britisk popmusikk.

Trosset ordre

Til sammen spilte Stones inn 42 låter for BBC, og arkivpersonalet i BBC har nå funnet igjen 13 av disse opptakene. I tillegg skal flere tidligere BBC-produsenter ha trosset stående ordre om å slette gamle lydbånd for gjenbruk, og i hemmelighet ha tatt vare på bånd med Stones-opptak.

  Musikkritikeren Andrew Smith skriver i avisa Sunday Times at mange av opptakene som nå er funnet, trolig er såkalte coverversjoner der Stones spiller andre artisters låter.

- Særpregen energi

Men det forhindrer ikke at det kan dreie seg om svært spennende opptak, mener Smith.

 «På den tida var soul og rythm & blues nye og veldig spennende musikkformer i Storbritannia. Når Rolling Stones spilte inn andres materiale, laget de i virkeligheten en ny sang med en helt særegen energi,» framholder Andrew Smith.