BBC «frikjenner» lensmannen i Rauma

Etter «Top Gear»-bråk.

FIKK IKKE BRYTE FARTSGRENSA: BBC avviser at lensmannen i Rauma var årsaken til at de avlyste innspillingen av tv-serien «Top Gear» langs Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal, strekningen som tidligere er blitt kåret til «Århundrets byggverk i Norge».  Foto: Geir Bølstad/Dagbladet.
FIKK IKKE BRYTE FARTSGRENSA: BBC avviser at lensmannen i Rauma var årsaken til at de avlyste innspillingen av tv-serien «Top Gear» langs Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal, strekningen som tidligere er blitt kåret til «Århundrets byggverk i Norge». Foto: Geir Bølstad/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BBC avviser at lensmannen i Rauma var årsaken til at de avlyste innspillingen av tv-serien «Top Gear» langs Atlanterhavsveien og i Trollstigen i mai.

Lensmann Andreas Hustad i Rauma sa ja til filming og veistenging, men ga ikke tillatelse til at fartsgrensene kunne brytes.

Mange mente lensmannens nei var årsaken til at BBC valgte å avlyse innspillingen, men nå skriver BBC Worldwide at det var andre årsaker til at de forlot Norge uten å filme, skriver Bergens Tidende.

- Grunnen til at vi ikke fikk filmet i Norge, hadde ingenting med fartsgrensene å gjøre. Den lokale lensmannen har ikke vært noe annet enn hjelpsom og gjestfri overfor BBC og «Top Gear». Det samme kan bli sagt om Vegvesenet som tillot oss å kjøre på delvis stengte veier under filmingen, står det i pressemeldingen.

Ifølge den britiske tabloidavisen The Sun brukte BBC flere uker på å frakte en Ferrari og Lamborghini til Norge, og prosjektet skal ha hatt en prislapp på over tre millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Ifølge NRK opplyser BBC at det ikke er uvanlig at planene endrer seg på denne typen program, og at de planlegger et nytt norgesbesøk senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer