BBC innrømmer modelljuks

BBCs sjokkerende avsløringer om seksuell utnytting av unge modeller i modellbyrået Elite viser seg å være et resultat av tvilsom journalistikk og kryssklipping. Elite har nå mottatt en større sum i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dokumentaren om modellbransjen ble vist over store deler av verden, og i Norge var det NRK som hadde rettighetene til å vise programmet. Avsløringene førte til fordømmelser og debatt over hele Europa, og resulterte i at to ledere i Elite ble suspendert.

Etter 18 måneder har vinden snudd, og nå innrømmer BBC at vinklingen i programmet ikke var rettferdig. Det britiske statskanalen har blitt beskyldt for tendensiøs vinkling og kryssklipping, samt utpressing i forsøk for å få Elite-medarbeidere til å tyste på sine egne sjefer.

Nå er BBC og Elite gjennom rettslige forhandlinger kommet fram til en enighet. Verken BBC eller Elite vil fortelle om BBC har betalt erstatning, med den britiske avisa The Guardian hevder at BBC allerede har betalt store summer i oppreisning til modellbyrået i et hemmelig forlik.

Tidligere har BBC satt all sin tunge journalistiske prestisje i sin støtte av MacIntyres 15 millioners dokumentarer. Men etter at kanalen måtte utlevere vel 300 timer upublisert video, har de gjort helomvending.

I en felles uttalese med Elite innrømmer kanalen å ha hatt en feilaktig og mangelfull vinkling av modellbyrået. «BBC anerkjenner at Elite, som en organisasjon, advarer og søker å beskytte sine unge tenåringsmodeller, fra både seksuell utnytting og andre potensielle farer (som for eksempel narkotika), og at dette ikke ble reflektert i programmet. Elite er blitt urettferdig portrettert», konkluderer kanalen i en ydmyk melding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer