BBC kritiseres etter full oppskrift-ståhei

Hevdet de skulle slette tusenvis av oppskrifter for å spare penger.

SKULLE SLETTE OPPSKRIFTER: For å spare penger skulle BBCs matnettsted Food legges ned. Med det ville over 11 000 oppskrifter ha blitt sletta fra nettet. Det får enklete til å reagere. Foto: NTB Scanpix
SKULLE SLETTE OPPSKRIFTER: For å spare penger skulle BBCs matnettsted Food legges ned. Med det ville over 11 000 oppskrifter ha blitt sletta fra nettet. Det får enklete til å reagere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke bare innenlands at det kuttes i budsjettene og staben til mediene.

Den britiske kringkasteren BBC opplever også i disse dager økonomiske problemer. For å kutte beskjedne 15 millioner pund, som i norsk verdi tilsvarer om lag 180 millioner norske kroner, har nyhetsdirektør James Harding kommet med kreative forslag.

Ett av dem innebærer å stenge ned et matnettsted som eies av BBC. Det meldte kanalen selv 17. mai. Over natta har de imidlertid snudd, etter massive protester.

11 000 skulle vekk Matnettstedet, BBC Food, inneholder over 11 000 oppskrifter på forskjellige matretter. Disse er utarbeidet av kokker og matinteresserte som kanalen jobber med.

Da det i går ble meldt at siden skulle legges ned, og dermed oppskriftene slettes, skapte det store reaksjoner i Storbritannia. BBC meldte i går selv at blant andre kokken Dan Lepard reagerte sterkt på forslaget.

Lepard omtaler nettsida overfor den britiske kringkasteren som «et ekstraordinært arkiv i verdensklasse», og stilte spørsmål ved hvorfor en ikke skulle ta vare på slik et arkiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer