BBC «Human Planet»

BBC laget TV av stamme. Men høyt oppe i trærne var det noe som ikke stemte

Bygde trehus 35 meter over bakken bare for å tekkes programskaperne.

JUKSET: Her flytter Korowai-folket alle sine eiendeler og kjæledyr (!) opp i det 35 meter høye trehuset. Men BBC har bekreftet at scenene i denne episoden av «Human Planet» er iscenesatt. Korowai-folket hadde aldri planer om å bygge eller bo i trehuset. Video: BBC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske tv-kanalen BBC innrømmer å ha jukset under filmingen av naturdokumentaren «Human Planet». Tv-serien, som først ble vist i 2011, består av åtte deler, og viser mennesker som bor på verdens mest avsidesliggende steder.

Det skriver BBC i en uttalelse onsdag.

Den aktuelle episoden «Jungles - People of the Trees» viser den innfødte stammen Korowai som bygger og flytter inn i trehus langt over bakken i regnskogen i Papua Ny-Guinea.

Iscenesatt

I programmet får man se hvordan stammen jobber hardt for å felle trærne og bygge trehyttene. Siden bærer de flyttelass med både eiendeler - og kjæledyr (!) opp i det som framstilles som deres nye hjem.

Men i en uttalelse publisert onsdag innrømmer BBC at programskaperne har iscenesatt hele situasjonen, og at Korowai-folket aldri hadde tenkt å flytte inn i trehusene. Tv-kanalen kaller det er et brudd på redaksjonell standard.

«BBC er blitt varslet om et brudd på den redaksjonelle standarden i en episode av Human Planet fra 2011, som handler om Korowai-folket på Vest-Papua», heter det i uttalelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer