BBC mot nye tider

LONDON (Dagbladet): Greg Dyke heter BBCs nye toppsjef. Sist uke varslet han omorganisering og færre ansatte i gigantbedriften.

Den effektive herr Dyke ønsker en mindre topptung bedrift, og han vil ha kreativiteten tilbake i programskapingen. Siste utspill fra mediesjefen er at han ønsker at flere av dem som jobber i den viktige medieorganisasjonen skal ha bakgrunn fra andre himmelstrøk enn Oxford.

  • Greg Dyke mener at BBC har en moralsk forpliktelse til å gjenspeile Storbritannia slik det faktisk åpenbarer seg i det 21. århundre. Derfor er det nå et erklært mål at ti prosent av de ansatte skal ha sin bakgrunn fra etniske minoriteter. På ledernivå skal nivået dobles, fra to til fire prosent. Dyke har satt deadline for dette prosjektet i 2003.
  • BBC er et av de viktigste varemerkene britene har å by på. Ikke bare hjemme, men kanskje aller viktigst: over den ganske klode. Det finnes nærmest ikke den utpost kanalen ikke kan melde fra når begivenhetene finner sted ute i verden. Men på hjemmefronten blir kanalen beskyldt for å være både for tung i sessen og gammeldags i hodet. Når en konkurrerende reklamekanal stikker av med et helt folk som ønsker å se en vanlig arbeidersjel vinne en million pund sterling, får det selvsagt konsekvenser for seertallene også. BBC-sjefene har måttet se seg sjøl langt nede på listene i vinter, når fjernsynspublikummet har kroet seg i sofaen med sjarmerende showverter og såpeserier på andre kanaler.
  • Greg Dyke snakker om en ny visjon for BBC, i den ligger blant annet at de skal kringkaste for lytter- og seergrupper som i aller høyeste grad er mangeartet når det gjelder kulturell, etnisk og sosial bakgrunn.

- Det er farlig når publikum ligger foran i løypa hva gjelder ideer og holdninger, sier Dyke. Han erkjenner at det viktige unge publikummet ligger et godt stykke foran mediemastodonten. Derfor det siste utspillet om at de som jobber i kanalen skal gjenspeile samfunnet slik det ser ut i år 2000. Så spørs det om BBC greier å ta igjen de unge der ute.

Kan hende Greg Dykes løsning på problemet blir å ansette noen av dem?