Anklaget for å ha sex på offentlig sted

BBC-programledere anklaget for å ha hatt sex mot et tre, mens barn så på

Paret nekter. Nå venter en tre uker lang rettssak.

RETTSSAK PÅ TRAPPENE: Programledere i BBC Radio,  Julie og Tony Wadsworth, er tiltalt for å ha hatt sex mens unge gutter så på. De nekter straffeskyld. Her på vei ut fra en høring i Warwick Crown Court. 15. mai starter rettssaken. Foto: NTB Scanpix
RETTSSAK PÅ TRAPPENE: Programledere i BBC Radio,  Julie og Tony Wadsworth, er tiltalt for å ha hatt sex mens unge gutter så på. De nekter straffeskyld. Her på vei ut fra en høring i Warwick Crown Court. 15. mai starter rettssaken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er de britiske radioveteranene Tony Wadsworth (69) og hans kone Julie (59) som nå er anklaget for å ha hatt sex opp mot et tre, i en park full av barn.

Fredag denne uka erklærte ekteparet seg ikke skyldig i anklagen i en rettssal i Warwickshire, skriver The Telegraph.

Det er satt av tre uker til rettssaken mot paret som er kjent under «Richard and Judy of radio». Rettssaken vil starte 15. mai, og vil omhandle en rekke lovbrudd de to angivelig skal ha begått mellom juli 1992 og august 1999.

Berørt unge gutter

I tillegg til å ha hatt sex i parken, omhandler siktelsen mot fru Wadsworth usømmelige handlinger knyttet til sju gutter under 18 år.

Det hevdes at hun skal ha berørt dem. Tony Wadsworth er anklaget for å ha sett på, og ved en anledning ha «holdt vakt», og hatt et kamera i sin besittelse. Ved et annet tilfelle skal han ha deltatt.

Begge benekter alle anklagene de er siktet for.

Julie og Tony Wadsworth har ledet radioshow sammen i tjue år. Sist på BBC Radio Leicester, der de ble tatt av lufta i januar i fjor av «personlige grunner», ifølge The Sun.

I april i fjor kom det fram at de var anklaget for en rekke seksuelle lovbrudd mot barn.

Begge de anklagede fikk innvilget kausjon på den betingelse av at de ikke skal ha kontakt med barn under 18 år uten tilsyn, bortsett fra familiemedlemmer, og at de ikke deltar i veldedighetsarbeid som involverer barn under 18 år.

Flere BBC-profiler anklaget

ANKLAGET: Jimmy Savile ble anklaget for seksuelle overgrep etter sin død. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGET: Jimmy Savile ble anklaget for seksuelle overgrep etter sin død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er ikke første gang BBC-profiler blir anklaget for seksuelle lovbrudd.

I 2014 kom det ut en rapport der mer enn 500 anklager om seksuelt misbruk av ofre helt ned i toårsalderen var rettet mot den tidligere BBC-profilen Jimmy Savile.

Rapporten var bestilt av BBC-programmet «Panorama» og dokumenterte de mange overgrepene Savile begikk da han var en av Storbritannias største TV-profiler. Mange av overgrepene mot barn skal ha skjedd i BBCs lokaler.

Avsløringene førte til en granskning av BBCs rolle i saken, samt til en rekke andre granskninger, og til at æresbevisninger tildelt Savile ble trukket tilbake. Jimmy Savile selv døde i oktober 2011.

DØMT: Stuart Hall ble dømt for overgrep av barn ned til 9-årsalderen. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Stuart Hall ble dømt for overgrep av barn ned til 9-årsalderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2013 ble BBC-veteran Stuart Hall (83) siktet for voldtekt av en 22 år gammel kvinne, og for til sammen 14 overgrep mot jenter i alderen 9 til 16 år. Dette skal ha skjedd mens han jobbet for BBC på 1960-, 70- og 80-tallet.

Samme år ble han dømt til 30 måneders fengsel etter å ha innrømmet seksuelle overgrep mot 13 jenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer