«Britflix»

BBC til krig mot Netflix

De britiske TV-stasjonene går sammen om en egen strømmetjeneste for å skvise ut amerikanerne.

YPPER TIL KRIG: De britiske kringkasterne BBC og ITV ypper til krig mot Netflix ved å starte sin egen strømmetjeneste. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
YPPER TIL KRIG: De britiske kringkasterne BBC og ITV ypper til krig mot Netflix ved å starte sin egen strømmetjeneste. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BBC tar opp kampen mot Netflix. Sammen med den britiske TV-kanalen ITV går de nå inn for å lage sin helt egne strømmetjeneste med de største britiske favorittene.

Det betyr at klassiske britiske TV-programmer som «Fawlty Towers», «Inspector Morse» og «Midsomer Murders» etter hvert vil bli å finne på en egen abonnement-basert tjeneste.

Britisk ekvivalent

Både BBC og ITV har bekreftet at de er kommet langt i diskusjonen om en britisk ekvivalent til Netflix. Det er ventet at kringkasterne vil komme med en uttalelse i løpet av onsdag, skriver The Times.

- Det virker sinnssykt at vi ikke kan gjøre våre og BBC sine arkiver tilgjengelig til folket ved å trykke på en knapp, sa TV-direktør Kevin Lygo hos ITV tidligere denne måneden, ifølge avisa.

Slår sammen arkivene

BBC og ITV er Storbritannias største kringkastere. Som så mange andre tradisjonelle kringkastere, har strømmerevolusjonen bidratt til at deres tidligere inntekter fra annonser og lisensiering er blitt mer utrygge.

Nå slår de sammen arkivene sine i et forsøk på å konkurrere mot store amerikanske strømmefavoritter som Netflix og Amazon Prime Video.

I dag er det 9,5 millioner briter som betaler for et Netflix-abonnement.

I påvente av at tjenesten skal bli lansert, har den i media fått kallenavnet «Britflix». Den skal bygges på den allerede eksisterende plattformen Britbox, som er lansert i USA, og som per i dag har over 400 000 abonnenter.

Britbox har allerede store britiske serier som «Doctor Who», «Poirot», «Vera,» «A Touch of Frost», «League of Gentlemen» og «Maigret» på sin spillemeny.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer