BBC trekker halshuggingscene

I lys av IS' henrettelse av to amerikanske journalister.

 REDIGERT:  Episoden som ble sendt på BBC i går inneholdt opprinnelig en scene der en av karakterene blir halshugs. Denne scenen ble redigert bort av respekt i lys av henrettelsene av to amerikanske journalister. Foto: BBC
REDIGERT: Episoden som ble sendt på BBC i går inneholdt opprinnelig en scene der en av karakterene blir halshugs. Denne scenen ble redigert bort av respekt i lys av henrettelsene av to amerikanske journalister. Foto: BBCVis mer

(Dagbladet): Tv-kanalen BBC har valgt å redigere ut en scene fra den populære tv-serien «Doctor Who», der en av karakterene blir halshugd.

Det skriver BBC News.

Vil vise respekt Kanalen sier de ønsker å vise respekt i lys av nyhetene om at to amerikanske journalister er drept ved halshugging av Den Islamske stat (IS).

Forrige uke ble det bekreftet at den amerikanske journalisten Steven Sotloff (31) var drept av IS. IS publiserte selv en video av henrettelsen.

Videoen var i samme form som den der journalistkollega James Foley ble henrettet en uke tidligere.

De var begge kledd i oransje, mens en bøddel sto til venstre for dem med en kniv i hånden. I det bøddelen begynner å skjære med kniven, går bildet i svart. Like etter får man se likene av de to amerikanske journalistene.

- I lys av nyhetene den siste tida har vi klippet ut scener fra den tredje episoden av «Doctor Who», for å vise vår respekt, sier en talsperson for BBC.

Svært populær Scenen skal ha vært mellom Robin Hood og sheriffen av Nottingham i episoden «Robot of Sherwood», som ble sendt på BBC i går.

Den britiske science fiction-serien startet på BBC allerede i 1963, og har vært svært populær både i Storbritannia og internasjonalt.

Serien ble sendt på NRK i en periode. Doctor Who handler om karakteren som blir omtalt som «The Doctor», som tar med seerne på reiser i tid og rom. I løpet av årene er hovedrollen spilt av tolv ulike doktorer. Nå er det Peter Capaldi som spiller «The Doctor».