Ed Westwick:

BBC utsetter serieinnspillinger etter voldtektsanklager mot «Gossip Girl»-stjerna

BBC vil ikke sende serien som Ed Westwick er med i, før sakene er løst.

SATT PÅ VENT: BBC bekrefter at de utsetter to tv-serier som Ed Westwick medvirker i. Dette etter grove anklagelser mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix
SATT PÅ VENT: BBC bekrefter at de utsetter to tv-serier som Ed Westwick medvirker i. Dette etter grove anklagelser mot skuespilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste uka har det stormet rundt den kjente «Gossip Girl»-stjerna Ed Westwick (30), etter at en kvinne anklaget skuespilleren for voldtekt.

Få dager er gått siden en annen kvinne også sto frem og anklaget skuespillerstjerna for seksuell trakassering.

30-åringen har imidlertid avkreftet begge tilfellene, hvor han blant annet hevder å ikke kjenne noen av kvinnene.

Ifølge BBC har det ene tilfellet blitt anmeldt til politiet. Nå stopper BBC innspillingen av både serien «White Gold», hvor han spiller rollen som Vincent Swan.

I tillegg nekter BBC å sende Agatha Christie's «Ordeal by Innocence», som i utgangspunktet skal sendes på kanalen.

Det skriver kanalen selv.

- Dette er alvorlige påstander som Ed Westwick har nektet for. BBC tar ingen side i saken, men inntil disse sakene er løst, vil vi ikke sende «Ordeal by Innocence», uttaler en talsperson fra BBC.

I tillegg skal også den uavhengige produksjonen som lager serien «White Gold» ha informert BBC om at Westwick har tatt en pause fra produksjonen. De opplyser at han framover ønsker å håndtere de grove anklagelsene.

Måtte holde tyst

Det var på mandag at den amerikanske skuespillerinnen Kristina Cohen (27) delte et lengre innlegg på Facebook, hvor hun hevdet at «Gossip Girl»-stjerna skal ha voldtatt henne.

Flere utenlandske medier, deriblant Huffington Post, The Sun, Rolling Stone og People omtalte saken, og Westwick var raskt ute med å avkrefte påstandene via sin egen «Twitter»-profil.

«Jeg kjenner ikke denne kvinnen. Jeg har aldri tvunget meg selv på noen, på noen måte. Jeg har heller aldri voldtatt noen», sto det skrevet i bildet Westwick delte tirsdag.

Ifølge Cohen fant hendelsen sted for tre år siden hjemme hos Westwick. Sammen med sin daværende kjæreste var duoen på middagsbesøk hos Westwick da «Gossip Girl-stjerna» skal ha invitert paret til å ha sex med ham.

- Jeg sa jeg var trøtt og ville dra for å komme meg ut av situasjonen jeg allerede var ukomfortabel med. Ed foreslo at jeg kunne ta meg en lur på gjesterommet, og kjæresten min sa at vi bare skulle bli i 20 minutter til, hevdet hun i innlegget på Facebook.

Dermed skal Cohen ha lagt seg på soverommet, hvor hun angivelig skal ha sovnet. Da hun våknet, skal Ed ha ligget oppå henne. Hun skal dermed ha forsøkt å dytte ham vekk, uten nytte.

Da Cohen omsider fortalte sin kjæreste på den tiden om hendelsen, skal hun ikke ha blitt trodd.

- Han fortalte meg at jeg ikke kunne fortelle om dette til noen. Da ville Ed sende folk etter meg som kunne ødelegge meg, og ødelegge skuespillerkarrieren min, påsto hun i innlegget.

Lignende historie

Kun dager etter at Cohen delte historien sin, tok også den tidligere skuespilleren Aurelie Wynn bladet fra munnen. I et lengre Facebook-innlegg hevdet Wynn at hun hadde opplevd en lignende hendelse med «Gossip Girl»-stjerna.

I likhet med Cohen, hevder Wynn at hun ble seksuelt misbrukt av Ed hjemme hos «Gossip Girl»-stjernen i 2014.

Ifølge Wynn skal hun ha fortalt sin tidligere kjæreste, «Glee»-stjerna Mark Salling, som for kort tid siden sa seg skyldig i grov barneovergrepssak, om hendelsen. Han skal angivelig ha lagt skylda på henne.

I det lengre innlegget til Wynn takker hun Cohen for at hun åpnet seg opp om hendelsen - hvis ikke hadde ikke Wynn turt.

- Vennene mine og andre folk rundt meg sa det var best å ikke si noe for ikke å bli «den jenta». De fortalte meg at ingen ville tro meg, og at det bare ville fremstå som at jeg var ute etter å bli kjent, skriver hun.

Westwick benektet imidlertid også den nye anklagelsen, og skrev på Twitter at han ikke har gjort dette. Skuespilleren samarbeider nå med med myndighetene for å få renvasket navnet sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer